Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 30. april 2010 kl 20.05 Lyngbø og Hærlands Big Bang

Ja takk, "hjerne"!


Kan man transplantere inn en ny hjerne? Hvorfor får man en sang på hjernen, for eksempel? Det dreier seg om kroppens mest fantastiske organ i sesongens siste "Lyngbø og Hærlands Big Bang".

Hele kveldens program er viet dette finurlige organet. Og som vanlig skal fagpanelet bruke sine kunnskaper til å forsøke å svare på alt det rare Anne-Kat. og Dagfinn lurer på. De funderer blant annet på hvordan det har seg at enkelte låter fester seg på hjernen, og er uglen egentlig så utrolig mye klokere enn andre fugler?

Vi får også se om det er mulig å hypnotisere hvem som helst. Så satser Anne-Kat. og Dagfinn alt på å gå seirende ut av Mensas IQ-test…

Om programserien
"Lyngbø og Hærlands Big Bang" er et underholdende populærvitenskaplig program. Fredagskveldens nye radarpar, Anne-Kat. Hærland og Dagfinn Lyngbø, er nysgjerrige på livets store og små spørsmål, og starter jakten på mer kunnskap om alt fra kropp til straff og kjærlighet.

Hvert program kretser rundt et bestemt tema, og programlederne spør og graver for et panel på fem eksperter. Panelet består av historiker Marlen Ferrer, lege Stig W. Johannessen, fysiker Andreas Wahl, sosialantropolog Tian Sørhaug, og biologen Dag Hessen.

Serien er på åtte programmer og temaene deles inn i "Kroppen", "Penger", "Kjærlighet", "Tro", "Oppvekst", "Utvikling", "straff" og "Hjernen".

Norsk underholdning 2010
Produsert av: Rubicon TV
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 909 55 364 / 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900