Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 20. november 2006 kl 20.05 Presidenten

Skjebnens luner

Presidentkandidat Matt Santos (Jimmy Smits).(Foto: Warner Bros.)
Presidentkandidat Matt Santos (Jimmy Smits).(Foto: Warner Bros.)
Med bare to uker til valgdagen følger den republikanske og den demokratiske leiren hverandre med argusøyne.

Nervepresset er lovlig stort for de to presidentkandidatene i sluttfasen av valgkampen. Det minste feiltrinn kan være fatal, og i ukens episode skjer en glipp som kan få store konsekvenser.

Santos og Vinick, de to presidentkandidatene, er begge på valgturné i California. At dette er USAs mest folkerike stat, setter tingene enda mer på spissen. Den som gjør et godt valg i California, vinner som regel presidentvalget.

Eller som presidentkandidat Vinick observerer: "Denne delstaten har alt – storbyer, små byer, store fjellrekker, ørkener, bondegårder, fabrikker, fiskere, surfere, alle slags raser og religioner, homser og streite, California har alt. California er mer ekte amerikansk enn noen annen delstat. Vinner jeg California, vinner jeg landet."

Dokumenter på avveie
Da skjer noe som ikke skal skje i en valgkamp. Dokumentmappen som Santos alltid har med seg, kommer bort.

Den er havnet i hendene på republikanernes valgteam. Kommunikasjonsdirektør Toby Ziegler i Det hvite hus går i taket da han får vite at mappen er borte.

Taktiske vurderinger, valgkampstrategier, alt dette vil være en drøm å få tak i for motparten, og det ligger svart på hvitt i mappen. Nå kan Vinicks folk legge opp sin strategi og appell til velgerne slik at effekten blir maksimal.

Om serien
"Presidenten" med Martin Sheen i tittelrollen går inn i sin syvende og siste sesong. Demokraten Josiah Bartlets andre presidentperiode er i ferd med å ebbe ut, og vi ramler rett inn i kappløpet mot Det hvite hus. Kampen står mellom presidentkandidatene Matthew Santos (Jimmy Smits) fra demokratene og Arnold Vinick (Alan Alda) fra republikanerne. Under valgkampen havner Bartlets regjering og partiets kandidat i et skikkelig uføre.

Amerikansk dramaserie (2005)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 7)
Kveldens episode: "Two weeks out"
Produksjon: Warner Bros.
Med blant andre Martin Sheen (Josiah Bartlet), Jimmy Smits (Matt Santos), John Spencer (Leo McGarry), Alan Alda (Arnold Vinick), Allison Janney (C.J. Cregg) og Janel Molaney (Donna Moss)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer