Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. mars 1999 kl 20.15 Offshore

Offshore (ttv)


NRK1 søndag 21. mars kl 20.15
Offshore (76)

Dagnys skjennepreken
Dagny er rasende på Göran etter at hun i forrige episode oppdaget at han skjuler en asylsøker for politiet i leiligheten sin. Göran forsøker å forklare henne at mannen som bor hos ham, iraneren Reza Hashampur, er forfulgt i sitt hjemland.
Göran argumenterer med at det skyldes en feilvurdering at Reza ikke har fått asyl i Norge. Men Dagny står på sitt og anklager Göran for å være kriminell. Spesielt indignert er hun fordi hun mener at det han gjør kan skade datteren Lisa.
Hroar Torgersen har fortsatt ingen arbeidsoppgaver som konsulent i NorWestOil. Han forsøker å henvende seg til styreleder Inger Porsum, men møter ingen forståelse der.
Ledelsen i NorWestOil har også andre problemer de må løse. \"Miljøaksjon Hordaland\" har satt i gang en offensiv mot selskapet for å sette søkelyset på forurensingen i Nordsjøen. Ingen av aksjonene er særlig dramatiske, men de kan føre til negativ oppmerksomhet fra media. En sentral person i Miljøaksjon Hordaland er Vidar Bjerkes kone, Solveig.
I kveldens episode har dessuten Ståle fødselsdag. Han venter seg ikke noe oppstuss rundt begivenheten, men plutselig får han uventet besøk ute på Huldra...

Om \"Offshore\"
NRK Dramas suksesserie om livet til menneskene på oljeplattformen Huldra er nå inne i sin sjette sesong. \"Offshore\" er Norges mest populære langserie og har hatt opp mot en million seere hver uke. I august i fjor ble \"Offshore\" tildelt Amanda-prisen for beste underholdningsdrama for fjernsyn. Serien ble kåret til fjorårets beste tv-serie av Programbladets lesere og til den mest populære dramaserien 1998 av Dagblad- leserne.
Opptakene til \"Offshore\" startet i mars 1996. Innen utgangen av 1998 hadde NRK Drama produsert i alt 91 halvtimes episoder, noe som er nok til at serien kan fortsette ut hele 1999.
I noen av rollene: Finn Schau, Mia Gundersen, Kalle Øby, Helga Mjeldheim, Frank Iversen, Anne Krigsvoll, Frank Krog, Rut Tellefsen, Anders Dahlberg, Wenche Kvamme, Suzanne Paalgard, Jarl Goli, Martine Karlsen, Håvard Bakke, Kristoffer Joner, Christoffer Staib og Örjan Landström.
\"Offshore\" har egne sider på internett: www.nrk.no/drama/offshore/
På sidene ligger konkurranser og informasjon om serien og skuespillerne. Man kan også laste ned vignetten og klipp fra sesongens episoder.
NRK1 søndag kl 20.15
Reprise onsdag kl 23.15

Bilde
Iraneren Reza Hashampur (Behruz Arshi) blir holdt skjult hjemme hos Göran (Örjan Landström) og hans datter Lisa (Haddy Maria Sarr). (NRK-foto: Barbara Halden)

Egenprodusert dramaserie
Prosjektleder: Bitte Monn-Iversen, tlf 23 04 91 64
Manusforfatter ep. 76 - 78: Peder Udnæs
Kontaktperson NRK Drama: Ingvil Giske, tlf 23 04 80 44
Regi ep. 76 - 78: Christian Brym
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, tlf 23 04 77 51