Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. juli 2005 kl 23.25 Little Britain

Mer moro fra Lucas og Walliams

Transvestitten Emily Howard (David Walliams) får problemer når hun skal røntgenfotograferes. (Foto: BBC Three)
Transvestitten Emily Howard (David Walliams) får problemer når hun skal røntgenfotograferes. (Foto: BBC Three)
Den homofile Daffyd blir svært opprørt over å møte den stereotype homsen Ifan og vennen hans hos frisøren. Det samme blir transvestitten Emily Howard når hun blir bedt om å skjule testiklene sine før hun skal røntgenfotograferes.

Lou og Andy hygger seg på puben, og dr. Lawrence og dr. Beagle begir seg til stedets bibliotek for å se om den destruktive pasienten deres, Anne, gjør fremskritt i lørdagsjobben sin. Problembarnet Vicky Pollard ender i retten, men verken dommeren eller juryen får noe ut av de usammenhengende og uforståelige lydene hennes.

For den noe frynsede komikeren Matthew Waterhouse vokser ikke jobbene på trær, og det han har i sikte nå er et oppdrag for kyssogram-tjenesten. Slankeeksperten Marjorie Dawes besøker moren på sykehuset, og prøver å overtale legene til å få henne inn på et pleiehjem.

Om serien
Little Britain er opprinnelig en svært populær radioserie som BBC nå har laget fjernsyn av. I åtte programmer inviteres seerne til å bli med på en ellevill oppdagerferd på de britiske øyer, hvor innbyggerne ikke er mindre elleville. Det sørger nemlig komikerne Matt Lucas og David Walliams for. Disse to spiller samtlige roller, og fortelleren Tom Baker er på plass med veltalende og innsiktsfulle kommentarer.

Vi blir med på en begivenhetsrik reise til det skotske høylandet, gjennom Wales og den rolige enegelske landsbygda til de noe mindre rolige bydelene i de store byene. Og persongalleriet er mangfoldig. Her er et lite utvalg: Daffyd er den eneste homofile mannen i landsbyen – og sånn skal det også være hvis han får bestemme, tenåringen Gary har et usunt forhold til sin beste venns bestemor, Marjorie Dawes er en slankeekspert med tvilsomme metoder og skolejenta Vicky Pollard er alle læreres og sosialarbeideres skrekk.

Britisk komiserie (2003)
Produsert av BBC Three
Originaltittel: "Little Britain"
Med Matt Lucas, David Walliams, Tom Baker
Hjemmeside: www.bbc.co.uk/tv/littlebritain/index.shtml
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78


LENKER
  • www.bbc.co.uk/tv/littlebritain/index.shtml