Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 22. juni 2003 kl 21.05 Niern: Niern: Sphere - Fartøyet

Thriller på havbunnen


 Dustin Hoffman, Sharon Stone og Samuel L. Jackson spiller i science fiction-thrilleren
Dustin Hoffman, Sharon Stone og Samuel L. Jackson spiller i science fiction-thrilleren "Sphere", som foregår på havbunnen. (Foto: Warner Bros. Int)
Tusen fot under havoverflaten er det lett å få panikk, og frykten kan være dødelig. Dustin Hoffman, Sharon Stone og Samuel L. Jackson spiller i denne intense science fiction-thrilleren.

En gruppe forskere, psykologen Norman Goodman (Dustin Hoffman), biokjemikeren Beth Halperin (Sharon Stone) og matematikeren Harry Adams (Samuel L. Jackson) drar ned på havets bunn for å utforske et 300 år gammelt romskip.

De finner skipet, og slår leir tusen fot under havet. Alt tyder på at fartøyet er et amerikansk skip fra framtiden. Men lasten, en skinnende, gylden sfære, er definitivt verken amerikansk eller noe annet jordisk. Harry går frivillig inn i sfæren, og Norman legger merke til den underlige oppførselen hans.

Snart kommer det e-post inn på hovedkvarterets datasystem fra skipet: "Jeg er lykkelig", men det er ikke lenge før beskjedene blir truende: "Jeg skal drepe dere alle sammen". Frykten stiger til overflaten, sammen med voldsomme angrep på det vitenskapelige hovedkvarteret.

Filmen er delt opp i forskjellige kapitler, og opptakene er gjort på den nedlagte havnen på Mare Island i Vallejo, California.

"Sphere - Fartøyet" er basert på en roman av Michael Crichton, forfatteren bak "Jurassic park" og "The Lost World". Regien er ved Barry Levinson, som fikk Oscar for filmen "Rain Man", også den med Dustin Hoffman i hovedrollen.

Amerikansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: "Sphere"
I rollene: Dustin Hoffman, Sharon Stone, Samuel L. Jackson, Peter Coyote, Leiv Schreiber, Queen Latifah og Marga Gomez
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83