Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. februar 2004 kl 19.55 Walkabout

Filippinene – Tour de Manila

Nils Henrik Wærstad utgjør den ene halvparten av Nils og Ronny (Foto: Nina Ruud).
Nils Henrik Wærstad utgjør den ene halvparten av Nils og Ronny (Foto: Nina Ruud).
Filippinenes hovedstad er reisemålet denne gang. Manila er en hektisk blanding av farger, lukter og lyder og beryktet for sitt trafikkaos. Besøkende frarådes å kjøre bil selv. Da er det bare naturlig for Nils og Ronny å prøve seg bak rattet – med eget ekspertpanel i baksetet.

I en 1964 Lincoln Continental, Filippinenes eneste, legger de ut på en hysterisk kjøretur, og ekspertpanelet får som oppgave å presentere Manila og Filippinene fra hvert sitt ståsted:

• En prest, for åndelig veiledning.
• En journalist og profesjonell kokk, for intellektuell veiledning samt for introduksjon av den filippinske cuisinen.
• En sykepleier, for det unge perspektivet samt for å måle blodtrykket til Nils som til tider når himalayiske høyder i et mildt sagt sinnssykt trafikkbilde og 40 grader intens varme. Og det er før air conditionen ryker...

Etter åtte timer i baksetet dimitteres lokalbefolkningens representanter, og hjula ruller videre mot nord. Langt ute på landsbygda bryter selvfølgelig den 40 år gamle stasvogna totalt sammen, og den forlates i grøftekanten med røyken veltende ut av motorrommet.

Minutter etter har Nils og Ronny praiet en lokal Jeepny (les: tungt dekorert Willies-Jeep på anabole steroider), hvis bremser er like fraværende som sjåførens promille er tilstedeværende. Etter endeløse og opprivende timer på bastsete i dette bremseløse monsteret gjør det godt å avslutte kvelden på dansegulvet med litt god, gammaldags ballroom-dancing.

Resultatet blir en annerledes og kontrastfylt presentasjon av storbyen Manila. Her er det som på vanlig Nils og Ronny-manér mye som bringer frem både smil og ettertanke.

Om serien
Walkabout er et annerledes reiseprogram, litt utenfor allfarvei, der Nils og Ronny møter uvanlige mennesker på ukjente steder. I denne runden besøker de blant annet sørstatene i USA, driver en dykkerinstruktør til van(n)vidd på Filippinene og drar en tur i Ungarn.

Nils og Ronny kaller programserien "en roadmovie fra resten av verden", og lover en underholdningsdokumentar som inneholder ikke helt dagligdagse opplevelser.

Reiseprogram. Produsert av Nils & Ronny AS i samarbeid med NRK.
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)


LENKER
  • Hjemmeside