Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. desember 2003 kl 19.30 Kappspell

Andre semifinale i Kappspell

Rusten & Aasegg’s kvintett Mentz Schulerud jr./NRK
Rusten & Aasegg’s kvintett Mentz Schulerud jr./NRK
Det er klart for andre semifinale i det femte Kappspell i regi av NRK, et uoffisielt NM for norske gammeldansorkestre. Andreas Lunnan er programleder, og selve finalen sendes på NRK1 30. desember. Kappspell dømmes av tre fagdommere og en folkejury som består av fire dansepar fra ulike kanter av landet.

I kveld møtes orkestrene Rusten & Aasegg’s kvintett fra Oslo, Brit Anne’s fra Stokke i Vestfold og P. A. Røstad jr’s orkester med Einar Olav Larsen fra Verdal.

Det orkesteret som vinner, går sammen med de seirende fra de to andre semifinalene, videre til finalen i Kappspell 2003.

1 – Rusten & Aasegg’s kvintett
Rusten & Aasegg’s kvintett er sammensatt av medlemmer fra Trøndelag, Gudbrandsdalen og Buskerud. Orkesteret har bare spilt sammen i ett år, og debuterer som deltakere i Kappspell. Trass den korte tiden de har rukket å spille sammen, har de allerede klart å markere seg med gode plasseringer på ulike konkurranser både i år og i fjor.

2 – Brit Anne’s
Brit Anne’s orkester har spilt sammen siden 1983. Orkesteret som kommer fra Vestfold, har også medlemmer både fra Østfold og Buskerud. Blant de mange mesterskap dette orkesteret har deltatt i , har de blant annet vunnet "Open klasse" under Titanofestivalen i 1991. Orkesteret er ikke nykommere i Kappspellsammenheng, men det er første gangen Brit Anne’s orkester kvalifiserer seg til semifinalespill.

3 – P.A. Røstad jr’s orkester med Einar Olav Larsen
P. A. Røstad jr's orkester ble startet i 1993. Etter dette har de deltatt i Kappspell hver gang det er blitt arrangert. Orkesteret kvalifiserte seg til semifinalen i 1993, og i 1999 gikk de videre til finalespill. Orkesteret vant Titanofestivalen både 1999 og i 2000. Orkesteret har ingen fersk plateutgivelse, men de gav ut innspillingen "I grenseland" i 1997.


Programleder: Andreas Lunnan
Presse: Erik Bull , tlf 99599760


LENKER
  • Hjemmeside