Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 19. oktober 2003 kl 17.30 Styrk live

Barnedåp

Andrea Natalie (11 uker) ble søndag døpt i Rødtvedt Kirke. Her i armene til programleder Styrk Fjærtoft Trondsen. (Foto:Veslemøy Hvidsteen, NRK)
Andrea Natalie (11 uker) ble søndag døpt i Rødtvedt Kirke. Her i armene til programleder Styrk Fjærtoft Trondsen. (Foto:Veslemøy Hvidsteen, NRK)
Det store flertall døper barna sine i Norge, men er barnedåpen mer enn en gammel tradisjon for å tilfredsstille besteforeldre?

Hva er egentlig poenget med å døpe et nyfødt, forsvarsløst barn? Programleder Styrk Fjærtoft Trondsen får besøk av foreldre som har valgt å ikke døpe sine barn, og foreldre som forteller om hvorfor de gjorde det. En av gjestene gikk av som prest fordi han mener Statskirken ikke tar dåpen nok på alvor.

Navnefest
Vi får også innblikk i navnefest som alternativ til barnedåp, og høre om hvorfor Bondevik-regjeringen bruker så mye penger på dåpsopplæring. Er dette et nytt forsøk på å kristne nasjonen?

"Styrk live" er som vanlig direktesendt i NRKs to TV-kanaler fra Myrens Verksted i Oslo.

Om serien
Styrk Fjærtoft Trondsen fortsetter med 16 nye "Styrk live" hver søndag utover høsten. I det direktesendte talkshowet har innbudt gjester som lar oss ta del i erfaringer fra sine liv.

Styrk snakker med ulike mennesker om de store spørsmålene i livet, og lover også denne sesongen et medspillende publikum, sterke tema og mye interaktivitet. Hvert program tar for seg et tema.

Som tidligere sendes "Styrk live Nachspiel" på NRK 2 med chatting og interaktiv deltakelse fra seerne. Yasmin Syed er chatvert, og hver søndag stiller hun med ny chatgjest som svarer på sms fra seerne. Gjesten kan for eksempel ha spesiell kompetanse eller erfaring som bidrar i samtalen Styrk har hatt i sin sending.

Programleder Styrk Fjærtoft Trondsen (34) har lang fartstid i NRK. På slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet jobbet han i Ungdomsredaksjonen i NRK Fjernsynet, hvor han ledet programmer som "VVP" og "Diskuteket". Siden har han blant annet jobbet i NRK Telemark som programleder i radio og fjernsyn. Nå har han hele høsten foran seg med "Styrk Live".

Egenprodusert, direktesendt talkshow fra NRK Fakta
Programleder Styrk Fjærtoft Trondsen
Prosjektleder Marion Klaseie tlf. 916 65 820
Pressekontakt Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32