Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. januar 2012 kl 20.15 Stein Ingebrigtsen fra Namsos og tilbake

Artisten fra Norges rockehovedstad


Han var skoselgeren som skulle bli en av Norges mestselgende plateartister. I 1968 deltok Stein Ingebrigtsen i den første talentkonkurransen i NRK og ble berømt over natten.

Etter Stein kom en rekke kjente musikere fra Namsos. Det skulle føre til at Rock City: Norsk ressurssenter for pop og rock ble bygd i hjembyen, og dit dro Stein for å delta på åpningskonserten.

Gullkarriere
På reisen gjennom Steins karriere møter vi mange av dem som skulle kommet til å bety mye for ham. En viktig person bak alle platesuksessene er den legendariske platedirektøren Arve Sigvaldsen. Det var han som fikk Inger Lise Rypdal og Stein inn i samme studio. Inger Lise forteller om en meget lang artistkarriere sammen med Stein der de turnerte rundt om til de mest bortgjemte samfunnshus over hele landet.

En annen viktig person for Stein er Dag Spantell. De var tilknyttet samme plateselskap og har fått et langt og nært kameratskap. Dag blir med Stein til Namsos for å oppleve vennens hjemkomst til byen som han hadde fortalt så mye om. Den første de møter er Åge Aleksandersen, og dermed er praten om "gamle dager" i gang. Det ble en lattermild oppkjøring til konserten, der Stein sluttet ringen med samme sang som for 43 år siden og som gjorde ham kjent: "Han hadde langt hår".

Norsk dokumentar fra 2011
Produsert av Høylandet Fil & TV-produksjon AS,
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53, tlf: 23 04 93 75
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice: info@nrk.no tlf: 815 65 900