Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 21. august 2007 kl 20.05 Skjergardsdokteren

Stjerner på gjestelisten


Samuel Fröler får fint selskap i kveldens episode av den populære svenske dramaserien "Skjergardsdokteren". På gjesterollelisten står tre av Sveriges mest folkekjære skuespillere: Per Oscarsson, Tord Peterson og Stina Ekblad.

Per Oscarsson, svensk films grand old man, og Tord Peterson, kjent som en av de gamle brødrene i "Änglagård"-filmene, spiller fiskergubbene Kalle og Erling. De to er brødre og har siden barndommen bodd sammen i et lite hus på Saltö. Problemet er at Kalle har fått en ekkel hoste, og Erling begynner å bli riktig urolig for sin bror.

Stina Ekblad dukker opp i rollen som bestyrer på et pleiehjem der Johan Steen hopper inn som lege. Her får han øynene opp for den mangel på tid og følelsesmessig engasjement som preger eldreomsorgen. Det fører til knute på tråden i samarbeidet med bestyreren.

I kveldens episode begir Wilma seg uten tillatelse ut på en båttur sammen med Maddo, Linus og Henrik. Turen blir helt annerledes enn noen av dem hadde tenkt seg.

Om serien
I løpet av de neste ukene får seerne følge livet ute i skjærgården gjennom flere årstider, fra solvarm sommer til regnfull høst og streng vinter. Det er ikke like enkelt å leve der ute når kulden setter inn, noe våre doktorer skal få merke.

Programmet er sendt tidligere.

Svensk dramaserie
Originaltittel: Skjärgårdsdoktorn
Manus: Lars Bill Lundholm og Gunilla Linn Persson
Regi: Kristian Petri og Rickard Petrelius
Med bl.a. Samuel Fröler, Ebba Hultkvist, Marie Richardson, Sten Ljunggren, Helena Brodin m.fl.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900
SE OGSÅ:
  •