Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. august 2000 kl 20.00 Livreddere

Livreddere (ttv)


NRK1 torsdag 17. august kl 20.00
Livreddere (7:9)

Livreddere i Australia

Norske Eivind fra Australia er fortsatt på besøk og forteller om livet som livredder der. Livredder Jan Hagavold fra Drammen blir så fascinert at han planlegger å reise til Australia sammen Eivind.

Hundekonkurransen for livredderhunder går sin gang i Sverige. Og denne gangen ligger det an til overraskelser i konkurransen i eliteklassen. Vi får også overvære prisutdelingen fra denne konkurransen.

Chaumon blir god venn med en gutt med Cerebral Parese som han får god kontakt med.

Vi får dessuten avslørt livreddernes største flauser så langt i sesongen, på en fest.

Om serien
I \"Livreddere\" følger vi fire ungdommer i jobb og fritid gjennom en sommer. Vi skal også se hvordan newfoundlandshunder læres opp til å bli livreddere. Og politibåten, som overvåker trafikken på sjøen, er den tredje hovedaktøren i serien.

\"Livreddere\" er blitt til gjennom et samarbeid mellom NRKs Tore Tomter, regissøren Piotr Kuzinski og Sigurd Brattetveit som er daglig leder i Norges Livredningsselskap. Norges Livredningsselskap har rundt 900 instruktører som driver svømmeopplæring og utdanner badevakter.

- Fjernsynsserien \"Baywatch\" førte til økt interesse for livredning blant ungdom. Men alle som har litt kjennskap til livredning ser fort at serien har lite med virkeligheten å gjøre, sier Brattetveit. I dokumentarserien \"Livredderne\", som NRK1 sender på torsdager i sommer, får vi et mer realistisk innblikk i hvordan det er å være livredder på Oslos strender. Et tv-team fulgte Norges Livredningsselskaps badevakter på jobb på Huk, Hvervenbukta og Ingierstrand i fjor sommer.

Fire hovedpersoner
I løpet av sommeren skal vi bli spesielt godt kjent med fire av badevaktene:
- Jan Hagavold (26) er bussjåfør fra Drammen. Han er \"veteranen\" med tre sesonger som badevakt på Oslos strender bak seg. Han ønsker å kvalifisere seg for en jobb innen ambulansetjenesten. Ellers elsker han å vise fram sine tatoveringer - og å spise hamburgere.

- Magnhild Eggen (20) fra Snåsa i Nord-Trøndelag er russ av året. Hun har aldri vært i Oslo før, så alt er nytt for henne. På livredderkurset lærer hun at \"hennes\" strand, Huk, er den mest krevende å jobbe på, med slagsmål, blottere og kikkere, narkomane og mange kuttskader. Dessuten er her farlige undervannsstrømmer. Under Oslo-oppholdet bor hun alene i en primitiv liten hytte ved stranden - en utfordring i seg selv.

- Chamon Ojeil (39) kommer opprinnelig fra Libanon. Han flyttet til Italia som 14-åring og kom til Norge 29 år gammel. Han er bosatt i Bodø og driver som kampsportsinstruktør. Chamoon elsker god mat og vin - og liker å flørte.

- Inge-Andre Sjo Wåge (20) er snekker og kommer fra Karmøy i Rogaland. Han har lang erfaring som badevakt, og har nettopp kjøpt en gammel bobuss som han skal frakte til Oslo.

Bilde
\"Livredderne\", som NRK1 sender på torsdager i sommer, får vi et innblikk i hvordan det er å være livredder på Oslos strender.Foto Heiko Junge Scanpix.

NRK1 torsdag kl 20.00

Dokumentarserie fra Frameline Film & TV produksjon.
Opplegg og regi: Piotr Kuzinski
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Hans Hjellemo, tlf 23 04 70 64