Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. november 2008 kl 23.15 Dalziel og Pascoe

Dalziel og blomsterbarna

Detektivene Andrew Dalziel (Warren Clarke, t.h.) og Peter Pascoe (Colin Buchanan).
Detektivene Andrew Dalziel (Warren Clarke, t.h.) og Peter Pascoe (Colin Buchanan).
En kvinnelig amerikansk turist blir funnet død i grøftekanten et sted i Yorkshire. Dalziel og Pascoe får i oppgave å løse mysteriet sammen med lokale politifolk på stedet. Her kommer Dalziel i kontakt med en gammel flamme, og saken bringer oss tilbake til hippietiden og "the summer of love" i 1967.

Det dreier seg utvilsomt om et mord, men så langt er det vanskelig å se noe motiv for det. Det dreier seg ikke om et ran, det er ikke et seksualmord og det foreligger svært få fysiske pekepinner – kun et blodfarget lommetørkle.

En som passer for Dalziel?
I ukens episode mimrer overinspektør Jenny Ettrick og Dalziel om da de to var nybegynnere i politiet og ute på vakt sammen. Det var under "the summer of love" og de forelsket seg i hverandre.

Nå mange år senere gjenoppstår noen av de samme følelsene, og Dalziel begynner å håpe at han endelig har funnet en kvinne han kan slå seg sammen med. Jenny er skilt og hun virker glad over å ha fått Dalziel tilbake i sitt liv.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelige når de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Serien er sendt tidligere.

Britisk kriminaldrama (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe (Series 8)
Kveldens episode: A Game of Soldiers (1+2:8)
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke, Colin Buchanan, David Royle og Susannah Corbett
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside