Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 1. november 2008 kl 21.30 Film: Møt Joe Black

Når dødsengelen kommer..

Den styrtrike William Parrish (Anthony Hopkins) får en kveld besøke av en mystisk ung mann, Joe Black (Brad Pitt)
Den styrtrike William Parrish (Anthony Hopkins) får en kveld besøke av en mystisk ung mann, Joe Black (Brad Pitt)
Mediekongen William Parrish får plutselig sitt liv snudd på hodet når en gåtefull ung mann kalt Joe Black dukker opp. Den fremmede forelsker seg i Parrish’ datter, Susan, men problemene blir store når det viser seg at Joe Black er den personifiserte Døden.

Den søkkrike William Parrish (Anthony Hopkins) er stort sett fornøyd med livet, til tross for at hans kone, som han elsket høyt, er død. Han har et nært forhold til sine to døtre, Allison (Marcia Gay Harden) og Susan (Claire Forlani). En kveld, etter at faren har hatt en tøff dag på jobben, planlegger Allison et stort selskap for å feire sin fars 65-års dag. Men William begynner å vise symptomer på et alvorlig hjerteattakk, og han får besøk av en mystisk ung mann, Joe Black (Brad Pitt).

I virkeligheten er Joe dødsengelen som har tatt form av en mann som kom innom for å besøke William. Det ser ut som om William skal forlate denne verden, men – ikke overraskende – nekter han å dra til det hinsidige. Joe, på sin side, er nysgjerrig på hvordan de levende har det, og de to mennene gjør en avtale. William får litt tid på seg til å ordne forretningene, og Joe til å gjøre seg kjent med livet på jorden.

Joe liker seg bedre og bedre blant de levende når han forelsker seg i Williams vakre datter, Susan. Det viser seg imidlertid at kjærlighetens irrganger er like vanskelige å forsere for engelen Joe som for vanlige menn.

"Møt Joe Black" er en nyinnspilling av Alberto Casellas skuespill "Death Takes a Holiday", som ble filmet i 1934.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: "Meet Joe Black"
Regi: Martin Brest
I rollene: Anthony Hopkins, Brad Pitt, Claire Forlani, Marcia Gay Harden og Jake Weber
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53