Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 24. oktober 2008 kl 20.45 Seks fot under

Turbulente tider

En familie med visse problemer – familien Fisher. Foto: Warnerbros.
En familie med visse problemer – familien Fisher. Foto: Warnerbros.
Medlemmene i familien Fisher sliter med problemer på hver sin måte. De strever med alt fra sorgbearbeidelse og post-traumatisk stress til ekteskapstrøbbel i et tidlig stadium. Og Claire har forvirrende følelser for den nye venninnen sin, Edie.

David er i ferd med å bukke under etter alt han har vært igjennom. Etter at Keith forteller at en av de andre sikkerhetsvaktene har lagt an på ham, bryter David sammen og sier han ønsker ikke lenger at de skal ha et åpent forhold.

Claire er meget fornøyd med portrettet hun tok av Edie. Først vil hun bare beholde bildet selv og ikke vise det fram, men Edie overbeviser henne om å ta det med på skolen. Claire blir flau da en av elevene omtaler Edie som Claires kjæreste, men må innrømme for seg selv at hun har sterke følelser for henne. Men hva betyr disse følelsene egentlig?

Nate og Brenda møtes nok en gang på et tvilsomt motell, mens Federico prøver å gjøre det slutt med Sophia. Planen går bra helt til Vanessa oppdager hva det er som har foregått.

Om serien
"Seks fot under" handler om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Nå er Lisa død, og Nate må starte på nytt.

Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant vanlige mennesker. "Seks fot under" er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av "Sopranos", "Krigens brorskap" og "Sex og singelliv". Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen "American Beauty". "Seks fot under" har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Programmet er sendt tidligere.
'
Innkjøpt amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Six Feet Under (sesong 4)
Episodetittel: The Dare
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Matthew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher), Rachel Griffiths (Brenda Chenowitz).
Presseansvarlig: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53