Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 1. august 2002 kl 22.00 Golf: Ladies Norwegian Open

NRK debuterer med golf

Øystein Ingdahl kommenterer fra Bogstad Golfbane. (NRK-foto: Ole Kaland)
Øystein Ingdahl kommenterer fra Bogstad Golfbane. (NRK-foto: Ole Kaland)
I fire dager er Bogstad Golfbane åsted for en internasjonal golfturnering. Noen av de beste damene i verden møtes til dyst, og NRK er på plass for å formidle begivenheten til seerne. Øystein Ingdahl og Per Haugsrud kommenterer.

Sendingene fra Ladies Norwegian Open går over fire dager på NRK1, og det er første gang NRK sender fra en hel golfturnering. Første dag av arrangementet er i kveld, 1. august, og da er sendingen satt opp fra klokken 22.00 til 22.25. Det blir høydepunkter fra dagens konkurranse på Bogstad Golfbane, og forhåpentligvis er Norges dameener, Suzann Pettersen, i storslag på hjemmebane.

Fredag er det sending fra klokken 23.55 til 00.25, og også denne sendingen er opptak fra dagens øvelse. Lørdag og søndag derimot er til sammen seks ettermiddagstimer viet direktesending fra Bogstad Golfbane.

Første gang i Oslo
Det er også første gang det blir arrangert en europatour-turnering i Oslo, der en rekke av verdens beste kvinnelige golfspillere vil delta. Avtalen om arrangementet er treårig.

Selve arrangementet har en budsjettramme på mellom åtte og 10 millioner kroner, og premiepotten blir på 220 000 pund (cirka tre millioner kroner). Vinneren kan sannsynligvis kvittere ut 15 prosent av dette.

- Dette blir kanskje den idrettsturneringen med størst premiepott som noen gang har vært arrangert på norsk jord, sier Keith Woods i Sponsor Service AS.

Den største norske favoritten til å kassere inn førstegevinsten er naturligvis Suzann Pettersen, som i fjor fikk tittelen ”Rookie of the year” på europatouren. Har hun formen inne på Bogstad, kan hun bli en holden dame når premiene skal deles ut.

Kommentatorene
Per Haugsrud er Norges mest kjente og ordentlige golfproff. Haugsrud er 34 år og har vært proff siden 1987. Han er blitt Swedish Champion to ganger, har en 3. plass fra Scandinavian Masters og han har tre seire fra The Challenge Tour. Denne sesongen har Haugsrud spilt lag-VM i golf sammen med Henrik Bjørnstad, som er i ferd med å innta tronen som vår beste mannlige golfer.

Sammen med Haugsrud skal NRK-Sportens Øystein Ingdahl kommentere. Han har tidligere i år ledet ishockey-sendingene på NRK2, og han er fast programleder i Radiosporten. - Jeg vil først og fremst jobbe med sport, og nå har jeg fått oppfylt ønskene mine om å få jobbe både med ishockey og golf, som er mine favorittidretter, sier Øystein.


NRK-Sporten
Egenprodusert sending
Kommentatorer: Øystein Ingdahl og Per Haugsrud
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
Øystein Ingdahl kommenterer fra Bogstad Golfbane. (NRK-foto: Ole Kaland)