Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. mai 2008 kl 19.55 Veterinær på safari

Helikopter i trøbbel

Veterinær på safari: Little John får problemer med helikopteret under et oppdrag. (Foto: Paul Brehem)
Veterinær på safari: Little John får problemer med helikopteret under et oppdrag. (Foto: Paul Brehem)
Veterinærteamet er splittet og befinner seg på hver sin kant av Sør-Afrika i kveldens episode av BBC-serien "Veterinær på safari". Little John og Big John, far og sønn, er helikopterførere på hver sitt oppdrag.

Little John er opptatt med å samle en flokk sjeldne sebraer i nærheten av Cape Town. Under flygingen blir det dramatisk når han får tekniske problemer med helikopteret sitt, som rister kraftig.

Samtidig er faren hans, Big John, på flokkfangst lengre nord. Men idet sesongen nærmer seg slutten, samles alle på teamet i det sentrale Sør-Afrika. Her har de fått en ny tomt, og nå skal de i gang med å planlegge byggingen av sitt nye hovedkvarter.

Om serien
NRK sender nå sesong 2 i BBC-serien om Emma, veterinæren som forlot storbylivet i England for å jobbe med ville dyr i Sør-Afrika. Her stiftet hun familie med farmeren og viltdyreksperten Shaun.

I åtte episoder kan vi følge Emma på nye eventyr i den fantastiske afrikanske naturen sammen med Shaun og deres lille datter Phoebe.

Underveis får de hjelp av helikopterpiloten Big John og hans sønn Little John, som er 20 år og fast bestemt på å følge i farens fotspor. I tillegg kommer et team på et tjuetalls sterke assistenter og familiens hund, Jack Russell-terrieren Taula.

Det blir mye dramatikk og spenning, og ikke minst fantastiske naturopplevelser, praktfulle dyrebilder og rørende historier om store og små firbente som blir reddet av Emma og hjelperne hennes.

Britisk dokumentarserie i 8 deler
Originaltittel: Vet Safari 2
Produksjon: BBC (2007)
Norsk kommentar: Hanne Cecilia Aass
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 eller info@nrk.no