Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. november 2005 kl 21.30 Drømmefangeren

Ny drapssak for Cato Isaksen

Cato Isaksen (Reidar Sørensen) får en ny drapssak i hendene i
Cato Isaksen (Reidar Sørensen) får en ny drapssak i hendene i "Drømmefangeren". Emilie Jarto spiller Tanja Geber. (Foto: Nordisk film AS)
"Drømmefangeren" er basert på Unni Lindells bok med samme navn. Handlingen er lagt til kriminaletterforskerens hjemsted Asker, der drapet på en ung jente også vikler seg inn i Catos privatsfære.

I en diger boligblokk bor tre unge jenter, uvitende om at noen iakttar dem til alle døgnets tider. Personen filmer dem med videokamera, ringer dem anonymt og vet hvor de er til enhver tid. Hva er det med denne mannen, og hvorfor er han så besatt av de tre venninnene?

Hovedpersonen er stadig Cato Isaksen, en dyktig politietterforsker og rotløs familiemann. Når vi møter ham i "Drømmefangeren", er det gått to år siden sist. Han har forlatt samboeren Sigrid og flyttet hjem til kona Bente og sønnene Gard og Vetle. Fremdeles slites Isaksen mellom jobben som etterforsker og sine forpliktelser som far. Det får særlige konsekvenser for hans forhold til eldstesønnen Gard.

Tre nye episoder
Unni Lindells kriminalromaner om drapsetterforsker Cato Isaksen har blitt til seks timer tv-drama som sendes i høst på NRK1. De tre første episodene var basert på boken "Slangebæreren", mens de tre siste er basert på "Drømmefangeren". Isaksen spilles av Reidar Sørensen.

Regissør Trygve Allister Diesen har jobbet lenge i det norske tv-miljøet. Han har blant annet regissert "Mørkets øy", Tyven, tyven", en rekke episoder av "Hotel Cæsar" på TV 2 og "Skolen" på NRK.

Første episode "Drømmefangeren":
Cato Isaksen tilbringer gode dager på hytta med Bente og sine to yngste sønner. Da en ung kvinne blir funnet drept, må han avbryte ferien og bistå i etterforskningen. Den avdøde er 18 år gamle Therese Geber fra Asker.

Thereses tvillingsøster Tanja og venninnen Ida delte leilighet med Therese.
Det de ikke vet er at noen holder øye med dem. Noen ringer dem uten å si et ord, filmer dem i smug og spionerer på dem om natten.

Samtidig leter Cato Isaksen etter en mulig drapsmann i jentenes nærmiljø i Asker.

Ingen kan kobles mot ugjerningen, men Cato oppdager i stedet at hans eldste sønn, Gard, tilhører jentenes omgangskrets.

De viktigste rollene i "Drømmefangeren": Hvem er hvem?
Cato Isaksen
Spilles av Reidar Sørensen
Cato Isaksen er kriminaletterforsker i Oslo og bor med sin familie i Asker. Cato sliter stadig med dårlig samvittighet overfor familien, men like ofte er det de som kommer til kort når jobben krever sitt.

Randi Johansen, Isaksens kollega
Spilles av Jannike Kruse
Randi Johansen er Cato Isaksens assistent og kvinnelige motstykke. Hun er en dyktig politikonstabel og har en egen evne til å se de mykere sidene av saken.

Roger Høibakk, Isaksens kollega
Spilles av Kyrre Sydness
Isaksens yngre kollega med sans for en treffende kommentar og med et ukomplisert syn på livet.

Ingeborg Myklebust, Isaksens overordnede
Spilles av Marika Enstad
Ingeborg Myklebust er kompromissløs og krever mye av sine underordnede. Til tross for hennes noe anstrengte forhold til Cato, har hun en sterk tro på at han er rette mannen til å løse den vanskelige drapsgåten.

Bente Isaksen, Catos kone
Spilles av Marit A. Andreassen
Bente er Catos faste holdepunkt i livet og limet som holder den skakkjørte familien Isaksen samlet. Hun gjør sitt beste for å ta vare på alle, men skulle kanskje ønske å bli ivaretatt selv også.

Gard Isaksen, Catos eldste sønn
Spilles av Henrik Kielland
Gard er 17 år og i sterk opposisjon til sine foreldre - særlig til sin far. Han vanker i et småkriminelt miljø, noe som gir ham vanskeligheter når jevngamle Therese Geber fra Asker blir funnet drept.

Tanja Geber
Spilles av Emilie Jarto
Tanja er Thereses tvillingsøster og rake motsetning. Hun er stille, beskjeden og sliter med en alvorlig spiseforstyrrelse. Samtidig har hun et svært anstrengt forhold til sine foreldre – særlig moren, som er meget religiøs.

Ida Henriksen
Spilles av Ida T. Valvik
Ida er Tanjas beste venninne. De to jentene leier leilighet av Idas bror i Asker.
Ida er impulsiv og uredd, noe som kan komme til å koste henne dyrt.

Norsk drama (2005)
Produsert av: Nordisk Film AS
Regi: Martin Asphaug
Med: Reidar Sørensen (Cato Isaksen), Marit Adelaide Andreassen (Bente Isaksen), Jannike Kruse (Randi Johansen), Kyrre Sydness (Roger Høibakk), Trond Brænne (Asle Tengs), Marika Enstad (Ingeborg Myklebust), Sondre K. Larsen (Preben Ulrichsen), Emilie Jarto (Tanja Geber), Ida T. Valvik (Ida Henriksen), Henrik Kielland (Gard Isaksen)

Andre medvirkende: Gjertrud Jynge (Ellen Grue), Tiril Pharo (Sigrid Velde), Sondre Vegheim (Vetle Isaksen), Ågot Sendstad (Berit Geber), Svein Roger Karlsen (Rolf Geber), Øystein Røger (Sven Wangberg).
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 8