Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 20. april 2005 kl 19.25 Eg er Alan Partridge

Alans hjem er hans slott

Skal Alan noen gang bli ferdig med huset? Steeve Coogan i
Skal Alan noen gang bli ferdig med huset? Steeve Coogan i "Eg er Alan Partridge". (Foto: BBC)
Alan bygger hus, og omsider en dag står det ferdig. Det er et slott – i hvert fall i Alans øyne. Sonia legger ikke skjul på at hun har lyst å flytte inn.

Men boka til Alan, som han lanserte med brask og bram på Norwich jernbanestasjon, gjør det ikke bra. Opplaget går nå til papir-resirkulering.

Og Alan fortsetter å ha dårlige minner fra den dagen da han spiste fire mellomstore Toblerone-plater – og kjørte uten sko på helt til Dundee!

Om serien
Komikeren Steve Coogans alter ego er den uforbederlige Alan Partridge. Kona har forlatt ham og han kjemper desperat for å gjenreise sin stjernestatus. Han har et helt urealistisk selvbilde og prøver å surfe videre på sine tidligere "suksesser" som "Kjære publikum: Ta godt imot…", et talkshow på BBC TV.

Figuren Alan Partridge er et stilmessig ikon. Klesstilen kan lettest karakteriseres som "tilfeldig sporty", med grå bukser, høyhalset genser og blazer. Håret er fønet med sideskill, og prikken over i-en er noen dråper Old Spice. Hans varemerke som programleder er at han fornærmer sine gjester etter tur og er mest opptatt av å være i rampelyset selv.

Britisk komiserie (1995)
Originaltittel: "I’m Alan Partridge" (Serie 2)
Kveldens episode: Alan Wide Shut
Produsert av Talkback for BBC
Med Steve Coogan
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57