Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 27. mai 2010 kl 19.40 Europa - en reise gjennom det 20. århundret

1939 – Tyskland


Hvordan kunne velutdannede personer fra den tyske middelklassen falle for naziregimets skrikende vesen? I denne episoden av historieserien skal barna deres forsøke å svare på dette spørsmålet.

Hva var det som gjorde at den tidligere tyske president Richard von Weizsacher forble i sin stilling som diplomat helt til krigens slutt? Hva drev Baldur von Schriach til å bli leder for Hitler Jugend? Og hvordan kunne Heinrich Himmler bli massemorder?

Om serien
Den bestselgende boken "Europa" av den nederlandske historikeren Geert Mak, er utgangspunktet for denne tv-serien på 35 episoder.

Mak tar oss med på en reise gjennom 1900-tallets Europa. Med tog, bil og båt ferdes han gjennom historien og over kontinentet fra århundreskiftets Wien, via Madrid, Volgograd, Berlin og Tjernobyl, til ruinene i Sarajevo. Programmene inneholder unikt dokumentarisk materiale og lar oss møte mennesker som på en eller annen måte er påvirket av de hendelsene som har preget det tjuende århundret. Vi er alle en del av Europa, men hver av oss har sin egen historie å fortelle.

Nederlandsk dokumentarserie, 2009
Originaltittel: In Europe
Produsent: NPO
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900