Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. september 2007 kl 18.30 Thomas P.

Stemmen på telefonen

Thomas (Jesper Flintegård Schøyen) og Siss (Linn Nystadnes). (Foto: Ole Kaland, NRK)
Thomas (Jesper Flintegård Schøyen) og Siss (Linn Nystadnes). (Foto: Ole Kaland, NRK)
Thomas er ganske satt ut etter å hørt en stemme som kan være farens på en telefonsvarer. Kan det virkelig være sant at faren likevel ikke død, slik søsteren Siss påstår?

Siss blir behandlet som psykisk syk og legges inn på sykehus fordi hun påstår at hun hører farens stemme inni hodet. Når Thomas ringer et telefonnummer som hun sier at faren har diktert henne, kommer han til en person som kaller seg Frank, som faren deres heter. Men like etterpå er nummeret ute av bruk.

Når Thomas forteller Siss om hendelsen, sier hun at noen er ute etter faren deres fordi han har spesielle evner. Men Thomas greier fortsatt ikke å tro på at faren kan være i live. Likevel bestemmer han seg for å gjøre nærmere undersøkelser rundt telefonabonnementet.

Monica, som har flyttet inn i gården til Thomas, blir ikke godt mottatt av skolekameratene. Den freidige trønderjenta er ikke den som gir opp uten videre - men spørsmålet er om hun tar det så lett som hun gir inntrykk av.

Om serien
På lørdager i høst byr NRK på en vaskeekte thriller for barn, unge og alle som liker god spenning. "Thomas P." er i 11 halvtimes episoder og handler om en 13-åring med helt spesielle evner.

Thomas bor sammen med storesøsteren Siss og adoptivforeldrene deres. Faren og moren deres døde i en bilulykke da Thomas var baby, er de fortalt. Historien starter den dagen Siss påstår at hun hører stemmen til faren. Hun er overbevist om at han ikke er død likevel.

Manus til "Thomas P" skrevet av forfatteren og dramatikeren Petter S. Rosenlund, som blant annet er kjent som medforfatter til NRK-serien "Kodenavn Hunter". Anne Marie Nørholm, som regisserte de populære seriene om Johnny og Johanna, deler ansvaret for regien med Cathrine Simonsen.

Samtidig som serien får premiere på TV, lanseres "Thomas P." av Petter S. Rosenlund i bokform av NRK Aktivum.

Dramaserie i 11 deler
Egenproduksjon fra NRK Barn og ungdom
I rollene: Jesper Flintegård Schøyen (Thomas), Linn Nystadnes (Siss), Inga Figenschou Eide (Monica), Felix Jatta (Fredrik), Ingjerd Egeberg (Therese), Ingar Helge Himle (Erling), Hilde Grythe (Lisbeth), Anders T. Andersen (Frank), Jon Øigarden (Kongsberg) og Neil Howard (Storm)
Manus: Petter S. Rosenlund
Regi: Anne Marie Nørholm (ep. 1-6) og Cathrine Simonsen (ep. 7-11)
Prosjektleder: Rita Sarnes
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside (fra 15.9)