Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. april 2001 kl 23.25 Nattkino: Mord og glødende lidenskap

Nattkino: Mord og glødende lidenskap (t)


NRK1 lørdag 21. april kl 23.25
Nattkino: Mord og glødende lidenskap

Med mord på samvittigheten

I kveldens psykologiske thriller møter vi den middelaldrende advokaten Helen West og hennes kjæreste, overbetjent Geoffrey Bailey. Det er et perfekt par som har god nytte av hverandre i enhver kriminalsak. Det grusomme drapet de må hanskes med i \"Mord og glødende lidenskap\", setter imidlertid forholdet på en hard prøve.

Et ille tilredt lik av en kvinne blir funnet nedgravd ved den lokale puben. Offerets ektemann, den glatte eiendomsmegleren John Blundell (James Laurenson), blir umiddelbart mistenkt for mordet. Han har nemlig ikke meldt fra til politiet at hans kone er forsvunnet.

Men så avslører Blundells datter Evie (Polly Findlay) at hennes mor hadde et forhold til Anthony Sumner (Dominic Mafham), Evies engelsklærer, og mistanken blir skjøvet over på ham. Og det ser dårlig ut for Sumner. Sigarettene og spaserstokkens hans blir funnet på åstedet, offerets klær ligger i hagen hans, og når han til slutt innrømmer at han behandlet henne temmelig røft og brutalt siste kvelden hun ble sett i live, tyder alt på at Sumner er den skyldige.

En panisk handling?
Geoffrey (Jim Carter) er i hvert fall overbevist om at Sumner har drept kvinnen, men Helen (Juliet Stevenson) er like overbevist om at han tar feil. For det finnes ingen fingeravtrykk av Sumner, og han hadde intet motiv. Og hvorfor skulle han kle av henne, begrave henne, stjele klærne og smykkene hennes, men \"glemme\" sigarettene og spaserstokken sin på åstedet, en spaserstokk som til og med bar spor av kvinnens blod og hår?

Geoffrey forklarer det som en panisk handling, men Helens argumentasjon får ham etter hvert til å tvile, og sammen begraver de seg dypere og dypere ned i saken.

Nøkkelmannen i mysteriet synes å være William Featherstone (Kevin Knapman), en ung mann i mental ubalanse som har gjort noen klønete forsøk på tyveri og brannstiftelse. En natt begynner det å brenne, og alle sier det er Featherstone som har tent på. Flammene er voldsomme - altfor voldsomme...

NRK1 lørdag kl 23.25

Britisk drama fra 1999
Originaltittel: Trial by Fire
Regi: Patrick Lau
I rollene: Juliet Stevenson og Jim Carter
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36 (hilde.ljoen@nrk.no

Bilder
1.Juliet Stevenson har rollen som advokaten Helen West.
2.Overbetjent Geoffrey Bailey (Jim Carter) etterforsker et grusomt mord i kveldens Nattkino.