Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 4. august 2005 kl 20.55 På fisketur med Bård og Lars

Fiskekonger møter verdensidol

Fiskelykke og fiskeulykke: Lars med fin fangst, Bård med følt fortvilelse. (Foto: Sherpafilm)
Fiskelykke og fiskeulykke: Lars med fin fangst, Bård med følt fortvilelse. (Foto: Sherpafilm)
Lakseparasitten gyrodactalus salaris har ødelagt Lærdalselvas rykte som suveren lakseelv. Imidlertid har Bård og Lars fått nyss om at sjøørreten trives bedre enn på lenge. De reiser derfor til Lærdal for å sjekke om det er hold i ryktene. Der treffer de ingen ringere enn selveste verdensidolet Kurt Nilsen. Er han like flink til å fiske som til å synge?

I 1996 ble gyrodactalus salaris oppdaget i det mange mente var landets beste lakseelv, Lærdalselva. Kong Harald har siden byttet til en annen elv, og laksen er etter sigende ikke særlig lett å få tak i.

Likevel går våre gutters første møte med elven over all forventning – i det minste for Lars. Både laks og sjøørret hales i land. Bård får (som vanlig) ingenting, og ser seg til slutt nødt til å søke råd hos bygdas 80 år gamle fiskeguru, Knut.

Kurt og kongen
Det er verdensidolet Kurt Nilsen som har overtatt kong Haralds gamle fiskeplass i Lærdalselva. Da Bård og Lars oppdager dette, innleder de en intens sjarmoffensiv overfor Kurt og manager Jan Fredrik Karlsen for å prøve lykken på den beste strekningen i elven.

Alle fire fisker og koser seg sammen, selv om Idol-dommer Karlsen ikke er spesielt imponert over Bårds fisketeknikk. Bård biter kritikken i seg, og både han og Lars får så god kontakt med Kurt at de i lyset fra leirbålet ved elvebredden bidrar med sin egen tolkning av Kurts slager "She's so High".

Om serien
Fiskekompisene Bård Tufte Johansen og Lars Lenth er igjen ute på nye eventyr. I løpet av fire programmer tester de fiskeferdighetene i Karibia, Lærdalselva, Egypt og England. Det blir noen rekorder og enda flere nestenrekorder, litt surmuling, et par skrøner og mange naturopplevelser.

Programmet er sendt tidligere.

Innkjøpt underholdningsserie. Produsert av Sherpafilm.
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)