Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 3. oktober 2001 kl 23.10 Sopranos

Røffe tilstander i Soprano-familien

I kveldens episode inngår Tony Soprano en businessavtale med en motelleier som vil bli kvitt sin svigersønn. Også resten av Soprano-familien har flere jern i ilden, og stikkordene er narkotika, sjalusi og nådeløs hevn.

En aldrende motelleier trenger Tonys hjelp til å overtale svigersønnen til å skille seg fra hans datter. Tony går med på en avtale som gir ham en andel på 25% av mannens virksomhet. Dette er halvparten av det svigersønnen krever i bytte for skilsmissen. Når skilsmissen er innvilget, prøver den gamle mannen å gå tilbake på avtalen, men Tony fraråder ham på det sterkeste...

Også på hjemmebane får Tony noe å bryne seg på. Hans kone Carmela oppdager nemlig at Charmaine Bucco, restauranteier Artie Buccos kone, en gang har hatt et forhold til Tony. En delikat situasjon, ettersom Artie og Charmaine er venner av ekteparet Soprano.

I mellomtiden skal Tonys datter Meadow og hennes venninne Hunter gjennom opptaksprøver til college. For å klare eksamen ber de Christopher, Meadows fetter, om å selge dem narkotika. Christopher er motvillig, men til slutt får jentene stoffet.

En farlig tjeneste av en ung mann som allerede har onkel Junior på nakken. Christophers og Brendans forsøk på å kapre lastebiler fra Comley Trucking får en dramatisk utgang. Onkel Juniors hevn mot de guttene to er nådeløs...

Om serien
I tretten episoder skal vi møte et robust miljø der mord, blodhevn og avsindige skøyerstreker hører med i hverdagen. Den drivende kraft og pater familias er Tony Sopranos. En forretningsmann som også er aktiv mafiamedlem i lokalmiljøet nord i New Jersey. Han er en god far og varm venn og gjør så godt han kan for seg og familien.

Men så skjer det saker og ting som gjør at hans eksistens-grunnlag svikter. Det blir svikt i pengetilførselen, og makten ser ut til å fordampe. Han søker hjelp, og da bryter helvete løs, både innen familien og innen mafiakretsen.

Amerkansk dramaserie i 13 deler
Originaltittel: The Sopranos
Regi: David Chase
I rollene: James Gandolfini, Edie Falco, Nancy Marchand, Lorraine Bracco, Michael Imperioli
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53