Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. desember 2000 kl 22.00 Visjoner og illusjoner?: Fred. Olsen

Visjoner og illusjoner?: Fred. Olsen (tt

NRK1 onsdag 13. desember kl 22.00
Visjoner og illusjoner (3:3)

Vil flytte Norge utenlands

Fred Olsen står bak IT-Fornebu og er grunnleggeren av Norsk Investorforum. Nå vil han flytte Norge utenlands. Hans visjon er at vi skal bruke oljepengene i utlandet, og han foreslår at Norge kjøper seg inn i sykehus, utdanningsinstitusjoner og finansinstitusjoner, og skaper Norges-hus i de store byene utenlands.

- Vi kan ikke lenger støtte andre nasjoner via våre investeringer i aksjer og obligasjoner i utlandet. Det er det samme som å støtte fienden. Vi må snu på flisa og kjøpe oss inn i utlandet, sier Fred Olsen.

Han har i mange år i det stille trukket i trådene i kulissene. I kveldens program får vi hans syn på hvordan Norge bør bruke oljemilliardene.

- Vi må kjøpe oss inn i sykehus og utdanningsinstitusjoner, grunnlegge norske investeringsbanker og lage norske miljøer og \"Norway-houses\" i utlandet. Ved å bruke pengene i utlandet, unngår vi inflasjon hjemme, mener han.

Om serien
Historiske endringer, nye tankeretninger og oppfinnelser har ofte oppstått ved at et enkeltmenneske har hatt en visjon eller en god idé. Ofte blir dette nye møtt med skepsis og motstand. De som får gjennomført sin visjon, er derfor alltid sterke personligheter med vilje til å overvinne alle vanskeligheter for å nå målet. Gjennom en serie portretter av visjonære vil vi komme nærmere inn på - og kanskje også forstå mer av - de tanker og prosesser som foregår i og rundt mennesker som ønsker å forandre verden.

Vi lever i en tid der kortsiktige gevinster og ekstrem selvrealisering er i fokus. Derfor er det interessant å trekke frem mennesker med perspektiver utover egen navle.

I forrige runde av \"Visjoner og illusjoner\" som ble sendt i vår, fikk tre unge mennesker slippe til. I denne runden har tre modne mennesker fått hver sin halve time. Først ute var Eva Joly, og forrige uke møtte vi Lars Kilevold.

NRK1 onsdag kl 22.00

Kulturdokumentar fra Nordisk film
Regissør: Gry Winther
Pressekontakt NRK: Anne Bekkevold, 23048956, anne.bekkevold@nrk.no