Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 16. mars 2004 kl 19.30 Ut i naturen: Guttetur med mamma

Med mamma på tiurleik

Halldis, mammaen til Fridtjof, er med sønnen og vennen Tarjei på tiurleik for første gang (Foto: Bjørn-Owe Holmberg)
Halldis, mammaen til Fridtjof, er med sønnen og vennen Tarjei på tiurleik for første gang (Foto: Bjørn-Owe Holmberg)
Sjuåringene Fridtjof og Tarjei er to gode kamerater som har vært med pappaene sine på tiurleik hver vår siden de var fire år. Nå er det deres femte sesong, men denne gangen skal ikke pappa være med. Derimot tar Fridtjof og Tarjei med seg Halldis, mammaen til Fridtjof, på tiurleik.

Halldis har aldri gjort dette før. Guttene er ekspertene, og skal være guider på turen og vise henne storfuglens spillplass. Sammen skal de tre overnatte i teltet på leiken. De skal lage middag i skogen, fyre leirbål utpå kvelden, og forsøke å våkne slik at de får med seg spillet i grålysningen.

"Ut i naturen" møter Halldis, Fridtjof og Tarjei i bilen på tur innover en skogsbilvei i Øvre Eiker i Buskerud en ettermiddag i april. Guttene geleider Halldis på, for henne, ukjente tomter. De tar henne med til et flott "kjøkken" i skogen hvor de på egen hånd skal fyre primus og sette i gang matlaging. Kanskje er mamma god å ha nå?

Når kvelden nærmer seg, er det på tide å ta Halldis med til selve spillplassen hvor de to sjuåringene har tilbrakt mange netter og morgener. Hvor spiller tiurene? Hvor mange er de? Når kommer de, og hvordan hører vi at de kommer? Det er mange ting mamma ikke vet, men som de to små kan fortelle henne mens kvelden mens mørket senker seg utenfor de tynne teltveggene.

Fridtjof sovner sist, og hører sus og vingeslag i mørket før han også slokner. I vårkvelden sitter store, svarte skikkelser og lager mystiske lyder. Aktørene har kommet. Hva vil morgenen bringe? Blir det noe å vise mamma?

Programmet er vist tidligere.

Egenprodusert naturprogram
Prosjektleder Naturredaksjonen, Faktaavdelingen Harald Reitan
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83