Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. februar 2003 kl 21.45 Presidenten

Donna på date

Donna Moss (Janel Moloney) møter en hyggelig mann i kveldens episode. (Foto: Warner Bros.)
Donna Moss (Janel Moloney) møter en hyggelig mann i kveldens episode. (Foto: Warner Bros.)
Den utrettelige assistenten til Josh Lyman, Donna Moss, har ikke hatt så mye hell i kjærligheten. Det vil hun gjerne endre på. Pressesekretær C.J. Cregg gjør et vågalt trekk for å bli kvitt en plagsom spesialetterforsker.

Donna Moss (Janel Maloney) har virket temmelig betatt av sjefen, Josh Lyman. Men i kveld møter hun en fyr på gaten som skal vise seg å sette følelsene i sving. Cliff Calley (Mark Feuerstein, kjent fra bl.a. ”Once and Again” og ”Caroline i storbyen”) er ung, pen og velutdannet, og de finner tonen umiddelbart. Problemet er bare at han jobber som advokat i en senatskomité. Det er den komiteen som etterforsker presidenten.

Planter informasjon
C.J. Cregg er en av mange ansatte i Det hvite hus som er blitt innkalt til avhør av spesialetterforskeren Clement Rollins. I et desperat forsøk på å unngå at staben stilles i et ufordelaktig lys, planter C.J. informasjon i pressen angående Rollins. Med det håper hun at han skal bli tvunget til å gå av og bli erstattet av en annen etterforsker som ser med litt blidere øyne på Bartlet-administrasjonen.

Om serien
I ”Presidenten” følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det ”hemmelige” spillet i amerikansk politikk.

President Josiah ”Jed” Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie
Av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 2)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill, Moria Kelly og Bradley Whitford
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41