Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. januar 2003 kl 11.45 NM på ski 2003: 5 km klassisk, kvinner

Kvalifisering til VM

Jon Herwig Carlsen og Kjell Kr. Rike kommenterer fra Molde. (NRK-foto: Ole Kaland)
Jon Herwig Carlsen og Kjell Kr. Rike kommenterer fra Molde. (NRK-foto: Ole Kaland)
Når startskuddet for årets NM går, handler det vel så mye om å komme med til VM i Val de Fiemme som å vinne NM-gull.

Første del av årets norgesmesterskap, som arrangeres i Molde, fungerer nemlig som en siste uttaksmulighet for utøverne som enda ikke har kvalifisert seg til VM. I 2003 går VM i italienske Val de Fiemme med start 18.februar. Arrangementet varer frem til 28. februar.

Kommentatorer og reportere
De gode, gamle parhestene Jon Herwig Carlsen og Kjell Kristian Rike er som alltid på plass på NM-arenaen for å gi det norske folk kommentarene fra løpene.

På reporterplass står Dag Erik Pedersen, og han har god hjelp fra ekspertkommentator og skientusiast Åge Skinstad. Sistnevnte har god kjennskap til skimiljøet og ikke minst løperne, og kan bidra med statusrapport og meldinger om de fleste som stiller til start.

Øvelsene
Torsdag er det fem kilometer klassisk for kvinner og 10 kilometer klassisk for menn, og da er det vel ganske klart at klassiskekspert Bente Skari er favoritt i kvinneklassen. Hvem av gutta som trekker det lengste strået, er alltid vanskelig å forutse, og nå har heller ikke formen til de faste vært helt på topp så langt i sesongen. Men Anders Aukland og Odd-Bjørn Hjelmeset er alltid å regne med i klassiske løp.

Fredag er det sprint både for kvinner og menn, og dette er en øvelse som er blitt veldig populær særlig hos publikum.

Lørdag står det igjen lengre løp på programmet, og da er det friteknikk det dreier seg om. Det blir 15 kilometer for kvinner og tre-mil for herrene. Det blir også tid til kombinert på lørdag, som starter med hopprenn om morgenen og avgjøres med 15 kilometer langrenn senere på dagen.

Første del av NM avsluttes på søndag med stafetter. Stafetter er alltid spennende; fjorårets kvinnestafett ble et drama av dimensjoner. Kanskje blir heller ikke årets norgesmester kåret før på de siste meterne.

Andre del av NM arrangeres i Kirkenes i slutten av mars.

NRK Sport
Egenprodusert sportssending
Kommentatorer: Jon Herwig Carlsen og Kjell Kr. Rike
Reporter: Dag Erik Pedersen
Ekspert: Åge Skinstad
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10