Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 23. januar 2012 kl 20.15 Salt & Pepper

Rampete bjørnunger


Det kan være slitsomt å være bjørnemamma, vil denne tredje episoden av "Salt & Pepper" vise. Og når det kommer en fremmed for å hjelpe, blir ikke bjørnene fornøyde.

Anita og Lea er usikre på hvordan de skal takle bjørnungene Salt og Pepper som stadig oftere vil prøve kreftene sine med dem. Situasjonen er blitt så vanskelig at de må be om hjelp og veiledning. Det er åpenbart at det må settes inn flere ressurser i arbeidet med bjørnene.

Svenske Tess kommer for å hjelpe. Hun har ikke bjørnungenes tillit og går for fort fram. De svarer med å bite henne i rumpa.

Om serien
En vinternatt i 2009 ble det født to små bjørneunger i Polar Zoo i Salangsdalen i Bardu kommune. De skal, som de aller første bjørneungene i Norge, lære seg å leve sammen med mennesker.

Dyrepasserne Anita og Lea får rollen som bjørnemammaer for de nye små- bjørnene, og de skal bo og leve sammen med Salt og Pepper de neste månedene. Spenningen er stor. I Polar Zoo har de god erfaring med å sosialisere ulveunger, men det har aldri vært gjort med bjørner før.

Polar Zoo ligger i Salangsdalen i Bardu kommune. I denne dyreparken er det ingen eksotiske dyr som giraffer eller delfiner, men kun dyr som naturlig hører hjemme i området.

Dokumentar fra 2009
Produsert av Relation 04 Media
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske, tlf: 41 50 67 47
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900