Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 23. august 2006 kl 20.05 Battlestar Galactica

Flukten mot Jorden

Galacticas nye president Laura Roslin tas i ed. Mary McDonnel innehar den kvinnelige hovedrollen i science fiction-serien
Galacticas nye president Laura Roslin tas i ed. Mary McDonnel innehar den kvinnelige hovedrollen i science fiction-serien "Battlestar Galactica". (Foto: Universal)
Romskipet "Battlestar Galactica" er i lengden ikke mye å stille opp med mot de tallmessig og teknologisk overlegne cylonene. I realiteten kjemper kommandør Adama og hans flokk en håpløs kamp.

Menneskenes 12 kolonier er tilintetgjort av de menneskeskapte robotene, cylonene, og kolonienes president omkom i angrepet. Undervisningsminister Laura Roslin måtte ta på seg å lede det som er igjen av menneskeheten. Sammen med Adama, kommandør om bord på et gammelt romskip, forsøker hun og restene av menneskeheten å forsvare stjernen Galactica.

En drastisk avgjørelse
Forsyningene om bord i "Battlestar Galactica" skranter, og på stjernen er det likeledes lite å hente. Adama tar en drastisk avgjørelse i samråd med president Laura Roslin. I et siste håp om å finne en utvei for de gjenværende menneskene stikker han ut en ny kurs for "Battlestar Galactica".

Det er den gamle myten om en planet befolket av mennesker et helt annet sted i galaksen som lokker. En planet kalt Jorden.

Mer om serien
"Battlestar Galactica" tar oss med til et fjernt solsystem der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt. Gjennom 15 episoder på onsdager i høst kan vi følge den intense kampen på NRK2.

Cylonene bruker et avansert og dødelig atomvåpen, de lykkes i å bryte gjennom menneskenes forsvarssystemer og er nær ved å legge hele befolkningen øde. Menneskehetens håp ligger nå i det gamle krigsromskipet "Battlestar Galactica" og dets kommandør Adama.

"Battlestar Galactica" er en ny utgave av 1978-versjonen. Serien, som ble laget i 2003, har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den ble sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Amerikansk science fiction-serie 15 deler (2003)
Originaltittel: Galactica
Produsent: Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff, Mary McDonnell, Edward James Olmos, Grace Park, Tricia Helfer, Jamie Bamber, Aaron Douglas og Jim Callis
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no