Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. mars 2007 kl 19.55 Skikk og bruk for hunden

Barn og hunder

Marie og Anders Lundström med dvergschnauzern Ebba. 
 Foto:  Martin Magntorn, SVT.
Marie og Anders Lundström med dvergschnauzern Ebba. Foto: Martin Magntorn, SVT.
Kveldens tema er barn og hunder, og vi ser nærmere på når man bør la barn få en hund som kjæledyr. Vi får også tips om hvordan man kjøler ned den firbente på varme sommerdager.

Barna i familien Lundström, Anna (12) og Oskar (10) bor sammen med dvergschnauzeren Ebba. De snakker med Sally om det å ha hund.

Rikki fortsetter sin trening på å bli jakthund, og øver sammen med matmor Christine Ebba på å apportere skutt fugl som har havnet i vannet hjemme på gården.

Dagens tips er hvordan man kan kjøle ned hunden på en varm sommerdag, og i tillegg får vi vite hvordan man får valpen husren.

Om serien
Dette er programmet for deg som elsker hunder, enten du har en selv eller drømmer om å anskaffe en. Her får du håndfaste tips om hvordan du får hunden til å endre adferd.

Vi følger fire hunder av ulike raser, alder og temperament på kurs sammen med sine familier. Leder av kurset er Jeppe Stridh, som har mange års erfaring med hunder og hundedressur. Med seg har han også sin 18 år gamle datter Sally, som går i pappas fotspor og også trener hunder.

Deltakerne
Den tyske jaktterrieren Rikki bor sammen med Christine og Ronny Klapp på en gård. Han er bare 4 måneder gammel når kurset begynner.

I en leilighet i Malmø bor den engelske bulldogen Kika på 1,5 år sammen med Paola og Alfonso Diaz og deres sønn Joaquin på 4 år.

Dvergschnauzeren Ebba er 5 måneder gammel og bor sammen med familien Lundström i en villa utenfor Malmö. Familien består av Marie og Anders og deres barn Anna (12 år) og Oskar (10).

Den fem år gamle golden retrieveren Macy er den eldste av hundene. Hun bor i en studentleilighet sammen med Therese Nilsson og hennes samboer Daniel i Lund.

Programleder er Katti Hoflin.


Svensk dokumentarserie i seks deler om hundedressur (2006)
Originaltittel: Hundkoll
Produsert av: SVT
Pressekontakt: Ida Linchausen, tlf 23 04 98 41/402 00 211
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no