Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 13. september 2009 kl 21.25 Mysterier med George Gently

Hvem var den døde?

Mysterier med George Gently (2:3) George Gentley (Martin Shaw) kommer på sporet av IRA i kveldens episode. (foto: Company Pictures for BBC1)
Mysterier med George Gently (2:3) George Gentley (Martin Shaw) kommer på sporet av IRA i kveldens episode. (foto: Company Pictures for BBC1)
Et utbrent lik blir funnet i nærheten av RAF, det britiske luftforsvarets avdeling i Huxford. Det eneste som kan identifisere liket, er en ring med navnet "Wanda" inngravert. Ringen fører inspektør Gently og assistent Baccus til personer som er knyttet til IRA.

Wanda Lane, en selvsikker, vampete kafeinnehaver, blir trukket inn i etterforskningen. Hun kan bekrefte at hun ga ringen til en mann ved navn Rauri O’Connell. Men hvem var han?

Det er det flere som vil vite, - en tredje etterforsker, Empton, dukker opp med sin egen hemmelige agenda. Når så en ung dame melder faren sin savnet, tar saken av.

Om serien
Vi er tilbake på 60-tallet i Storbritannia. I en tid der grensen mellom politi og kriminell kan virke mer og mer utydelig, er inspektør George Gently en person man aldri vil tvile på. Han har utrettelig jaktet på en rekke farlige gangstere, og hans rykte er uomtvistelig.

Serien om inspektør George Gently er basert på romanene til Alan Hunter. Hovedrollen spilles av Martin Shaw og Lee Ingleby spiller den lokale inspektør John Bacchus. Handlingen er lagt til Northumberland og Cunty Durham.

Britisk kriminalserie fra 2007, serie 1
Produksjon: Company Pictures for BBC One
Orginal tittel: George Gently: The burning man
I rollene: Jill Halfpenny, Lee Ingleby, Dean Logan, Sean Logan og Thomas Kelly.
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no