Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 4. juli 2002 kl 19.30 Mellom bakkar og berg

Fiskejente med tæl

Rita Naustvik West. Foto: Anne Mari Svendsen, NRK
Rita Naustvik West. Foto: Anne Mari Svendsen, NRK
Hun minner mest om ei ungjente, Rita Naustvik West. Slank og spenstig, med viltert hår og en treffende replikk. Men hun er en moden og modig jente, i tillegg til å være firebarnsmor, fiskebåtreder og politiker.

Sommerens første portrett med Tore Skoglund lar oss bli kjent med Rita Naustvik West, en 35 år gammel fisker bosatt i Forsøl utenfor Hammerfest. Her jobber hun både på bøteriet og på båten ”Forsøljenta”.

Helt siden hun var barn har Rita elsket fiskeryrket, og derfor tilbrakte hun mye av ungdomstida ute til havs som trålgast. Hun valgte utdanning som fiskeskipper, og for et par år siden gikk drømmen hennes om egen båt i oppfyllelse. Nå jobber hun med kystfiske, og det er også kystfiskernes sak hun kjemper for som lokalpolitiker og som styremedlem i flere fiskeriorganisasjoner.

I midten av april tok Tore Skoglund turen til Forsøl utenfor Hammerfest for å besøke Rita og familien hennes. Mannen Jacob er også fiskeskipper, og om de fire barna følger foreldrenes fotspor gjenstår å se.

Om serien
Andreas Lunnan, Tore Skoglund og Dag Lindebjerg skal hver for seg legge ut på sine årlige sommerturer for å glede seerne med programmer fra vårt vakre land. Tore Skoglunds sommerjobb er å lage lune portretter av mennesker bosatt mellom bakkar og berg i landet vårt.

Egenprodusert portrett fra NRK Troms
Programleder: Tore Skoglund
Prosjektleder: Esben Holm
Produksjonsleder: Astrid Rørtveit
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf. 23 04 72 36