Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 8. november 2004 kl 20.35 Presidenten

Abigail og muppetene

Presidentfruen Abigail Bartlet (Stockard Channing) lager tv-innslag sammen med typene fra Muppet Show. (Foto: Warner Bros.)
Presidentfruen Abigail Bartlet (Stockard Channing) lager tv-innslag sammen med typene fra Muppet Show. (Foto: Warner Bros.)
Kommunikasjonsdirektør Toby forsøker å finne ut hvem i Det hvite hus som står bak lekkasjen om at en av presidentens døtre er engasjert i kontroversiell medisinsk forskning. Bartlet er rasende på grunn av presseoppslag om saken.

Ellie jobber på det nasjonale folkehelseinstituttet, og et kvinnelig kongressmedlem fra det republikanske partiet har fått snusen i at hun er engasjert i kontroversielt vitenskapelig forskningsarbeid der.

Snart blir det presseoppslag av saken, og CJ Cregg som er pressetalskvinne i Det hvite hus, forsøker å bøte på skaden.

Doktor og førstedame
CJ vil at landets førstedame skal profilere seg mer som yrkesaktiv lege. Hun foreslår at Abigail blir med å opplyse barn om helsesaker – via tv-innslag betalt av det offentlige.

Rosinen i pølsa skal være at Abigail opptrer sammen med typene fra Muppet Show.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for at det han tror på også er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm, bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie (2002/2003)
Originaltittel: The West Wing (Serie 5)
Kveldens episode: Eppur Si Muove
Produksjon: Warner Bros.
Med: Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dulé Hill, Janel Moloney, Bradley Withford og Stockard Channing
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

LENKER
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer