Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 6. juli 2004 kl 21.40 Kalde føtter

Den store dagen

Adam (James Nesbitt) and Rachel (Helen Baxendale) gifter seg. (Foto: Granada)
Adam (James Nesbitt) and Rachel (Helen Baxendale) gifter seg. (Foto: Granada)
I dag skal Adam og Rachel gifte seg, og det er bare kort tid igjen til å få alle forberedelsene vel i havn. Pete skal være Adams forlover, og han har bestemt seg for å filme det hele på video. Midt i den hektiske aktiviteten blusser Petes kjærlighet til Jenny opp igjen.

Jenny og Pete har vært gift i 15 år, men har flyttet fra hverandre og inngått nye forhold, henholdsvis til Robert og Emma. Nå er imidlertid Jenny lei av Robert og vise versa, og de har bestemt seg for å gå hver sin vei. Pete på sin side klarer ikke å se for seg en fremtid med Emmy, nå er det bare Jenny han vil leve livet med.

Robert var klar over Davids sidesprang, og i en siste opphetet diskusjon, forteller han det til Jenny. Snart vet alle vennene at David har vært utro mot Karen, som foreløpig er den eneste uvitende.

Under bryllupsfesten holder Pete tale for brudeparet, og han oppfordrer dem til å lære av andres feil, fortrinnsvis hans egne og resten av vennegjengens.

Om serien
Seerne kan glede seg til en sommer med den populære gjengen i "Kalde føtter". Det blir nemlig gjensyn med sesong 3, 4 og 5 av den britiske serien som gir en humoristisk og treffsikker skildring av det moderne parforhold og dets prøvelser.

I sentrum for handlingen står tre par i trettiårene som beveger seg gjennom kjærlighetens minefelt. De vingler mellom drømmen om ekteskap og barn på den ene siden, og angsten for forpliktelser og kvelende hjemmehygge på den andre.

Parene består av Rachel (Helen Baxendale) og Adam (James Nesbitt), Jenny (Fay Ripley) og Pete (John Thomson) og Karen (Hermione Norris) og David (Robert Bathurst).

Serien har fått mye oppmerksomhet og begeistrede kritikker i hjemlandet. Fremragende manus og skuespillerprestasjoner samt en sylskarp kombinasjon av humor og gjenkjennelige situasjoner, er blant kvalitetene som er trukket fram i britisk presse.


Britisk komedie
Originaltittel: Cold Feet 3
I rollene: Helen Baxendale, James Nesbitt, John Thomson, Fay Ripley, Robert Bathurst og Hermione Norris
Manus: Mike Bullen og David Nicholls
Regi, ep. 1-3: Simon Delaney, 4-6: Jon Jones og 7-8: Tim Whitby
Produksjon: Granada Television
Pressekontakt: Hilde Ljøen(23 04 72 36)