Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 14. november 2012 kl 21.30 Lydverket

Ida Jenshus live


Ida Jenshus har latt cowboybootsene stå og latt seg forføre av popen på sin nye plate. Hun spiller live på Internasjonalen. Lydverket utforsker et snodig fenomen: Band som kler seg ut, skifter sjanger og er sitt eget oppvarmingsband.

Ida Jenshus fra Steinkjer har vunnet Spellemannpriser for begge countryplatene sine. På den tredje skiva ønsket 25-åringen å utforske andre musikalske landskaper, og har teamet opp med produsent Kåre Vestrheim for et mer poporientert lydbilde.

Gjør seg selv varme
Flere og flere band ønsker ikke lenger å la andre, ukjente artister få æren av å varme opp publikum før de selv går på scenen. De gjør like gjerne jobben selv – med andre kostymer og i nye sjangre. Reporter Njål Engesæth har møtt hardcore-punkerne i The Bronx, hvis oppvarmingsalias er det meksikanske mariachi-bandet Mariachi El Bronx.

Hyller moren på ny plate
Den kanadisk-amerikanske singer/songwriteren Martha Wainwright er tilbake med nytt album etter en fire års pause. I løpet av denne tiden har hun mistet moren sin og selv blitt mamma. Det har satt sitt preg på 36-åringens musikk, og gjort "Come Home To Mama" til hennes hittil beste plate. Lydverket fikk en eksklusiv opptreden da Wainwright nylig var i Norge.

Egenproduksjon 2012
Programleder : Asbjørn Slettemark
Prosjektleder: Ellen Ramstad
Presseansvarlig : Sarah Jordanson Fauske , tlf: 41506747
TV- seere bes henvende seg til Publikumsservice .