Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 30. april 2012 kl 20.45 Overeksponert: Gerd Liv Valla

Etter mediestormen


I dokumentarserien "Overeksponert" får vi et nært møte med fire mennesker som har måttet gå fra jobben sin etter å bli utsatt for et massivt medietrykk. Serien ble første gang sendt på NRK2 i 2011.

Tidligere LO-leder Gerd Liv Valla, tidligere ambulansearbeider Erik Schjenken, tidligere helsedirektør Anne Alvik og tidligere statsråd Manuela Ramin-Osmundsen forteller alle sin historie.

Episode 1: Gerd Liv Valla

I den første episoden av "Overeksponert" forteller Gerd Liv Valla om hvordan hun opplevde å være gjenstand for medienes tøffe oppmerksomhet.

Våren 2007 valgte Gerd Liv Valla å gå fra jobben sin som leder i LO, etter at hun i løpet av få uker opplevde et stort trykk fra mediene. Utgangspunktet for medienes oppmerksomhet var påstanden om at hun hadde mobbet internasjonal sekretær i LO, Ingunn Yssen, i forbindelse med Yssens graviditet. Valla valgte å møte mediene for å tilbakevise mobbepåstandene.

-Jeg gjorde en stor feil ved ikke å overlate denne saken til arbeidsrettsinstansene. Jeg prøvde å forsvare meg i mediene, og mislyktes med det, sier Valla.

Flere som hadde et anstrengt forhold til henne, fikk fortelle sine historier i pressen. Dette førte til mange tusen artikler i landets aviser og et rekordstort antall saker i andre medier. Medieprofessor Sigurd Allern, som også deltar i programmet, mener at de som hadde et positivt syn på Valla som leder ikke fikk komme fram med sine meninger. Uttalelsene deres ble til uanselige notiser sammenlignet med artiklene som tegnet et svært negativt bilde av henne.

Sendt tidligere.

Egenprodusert dokumentarserie i fire deler (2011)
Regi: Karen-Margrethe Baltzrud
Intervju: Karen-Margrethe Baltzrud
Prosjektleder: Harald Reitan
Pressekontakt: Irene Elisabeth Rossland tlf: 98820309
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no tlf: 815 65 900