Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 2. august 2009 kl 21.10 Hovedscenen: En utfordring for Bolsjoj

Bolsjoj-ballettens utfordrer

Christopher Wheeldon ble som den første engelskmann invitert til Moskva for å skape en ny ballett med Bolsjoj-danserne.(Foto: Electric Sky)
Christopher Wheeldon ble som den første engelskmann invitert til Moskva for å skape en ny ballett med Bolsjoj-danserne.(Foto: Electric Sky)
Russiske dansere og koreografer har satt sitt preg på mang en ballettscene rundt om i Europa. Bare én utlending har klart det samme ved Bolsjoj-balletten i Moskva - nemlig engelskmannen Christopher Wheeldon.

Vi fotfølger en av verdens mest ettertraktede koreografer, Christopher Wheeldon, når han som første engelskmann er invitert til Moskva for å skape en ny ballett med Bolsjoj-danserne. Dokumentaren vant Emmy-prisen 2008 for beste kulturdokumentar, og er filmet av to tidligere ballettdansere ved Royal Ballet i London.

Ego og nykker
Bolsjoj-balletten er utvilsomt et av verdens ledende ballettkompanier, men står i en helt annen tradisjon. Wheeldon får virkelig merke dansernes temperament og primadonna-nykker, og må kjempe mot mange store egoer. Dokumentaren følger tett på den dyktige engelskmannen, som virkelig må bevise hva han er god for når han entrer en av verdens mest prestisjetunge ballettscener.

Sendt tidligere.

Britisk musikkprogram (2008)
Originaltittel: Strictly Bolshoi
Produsert av: Electric Sky
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900