Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 25. februar 2001 kl 18.30 Newton

Newton (ttv)

NRK1 søndag 25. februar kl 18.30
Newton

På øvelse med Røde Kors hjelpekorps

Hver vinter- og påskeferie reiser mange nordmenn på skiferie i fjellheimen. Men ikke alle er like heldige i skibakken, og Røde Kors hjelpekors har travle tider. I kveldens \"Newton\" har Ole besøkt hjelpekorpset under øvelse på Norefjell.

På Norefjell har Røde Kors hjelpekorps arrangert et ras, og to skiløpere er blitt \"tatt\" av raset. Ole møter representanter fra skredgruppa i Buskerud Røde Kors som har startet letingen etter ofrene. Hjelpekorpsets lavinehundene er med og søker ivrig. Hundene er opplært til at søking er lek, så de går entusiastiske til verks. Etter hvert settes Norsk Luftambulanse også inn i aksjonen.

Ellers i kveldens \"Newton\" skal vi se at Felix har sitt helt spesielle syn på Fjellvettreglene, mens Ole viser oss hvordan snøkanoner virker.

I serien Nordiske vitenskapsmenn får vi et gjensyn med astronomen Ole Rømer.

NRK1 søndag kl 18.30

Egenprodusert populærvitenskapelig program fra Barn- og ungdomsredaksjonen Programleder og forteller: Ole André Sivertsen
Prosjektleder: Tana Haugen
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna-marie.normann@nrk.no)

Bilder (fire motiver)
Sammen med Norsk luftambulanse, skredeksperter fra Buskerud Røde Kors og lavinehunder øver Ole på søk etter to personer som er tatt av snøras. (NRK- foto)