Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. oktober 2004 kl 21.30 Det svakeste ledd

Kunnskap og flaks

Nittenåringen Ørjan Vermeer fra Finnsnes er programmets yngste deltager. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Nittenåringen Ørjan Vermeer fra Finnsnes er programmets yngste deltager. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Kombinasjonen av hard hud og raske reaksjoner er gull verdt i Det svakeste ledd. Hvis man i tillegg besitter gode allmennkunnskaper og har litt taktisk forståelse, er man vel forspent. Da gjenstår det bare å slå de syv andre deltagerne.

Fire menn og fire kvinner stiller med blankpusset kunnskap og velpolert selvtillit, klare til å utfordres av vanskelige spørsmål og en programleder som definitivt ikke er på deres side. Det er ikke noen forunt å spå hvem som står igjen som vinner, for her må flaks kombineres med dyktighet.

De åtte deltagerne i kveld er: Ørjan Vermeer (19) fra Finnsnes, Jo-Inge Rudolfsen (34) fra Bergen, Vigdis Vollan (40) fra Bergen, Tom Tenvann (45) fra Vestby, Kathrine Jølle Wathne (36) fra Stavanger, Jorun Kjølenal (63) fra Bergen, Hilde Mentzoni Andersen (33) fra Trondheim og Tormod Heggland (52 ) fra Halden.

Om serien
I Det svakeste ledd konkurrerer åtte deltagere om å vinne penger. Konkurransen er delt inn i runder, og etter hver runde stemmer deltagerne over hvem de mener er det svakeste ledd. Personen som får flest stemmer må forlate konkurransen. Til slutt er det to igjen i en finale. Vinneren får alle pengene de har klart å samle, taperne ingenting.

Deltagerne må selvsagt kunne svare på vanskelige spørsmål, håndtere tidspress og krav om prestasjoner fra de man spiller sammen med. Men i tillegg bør de være forberedt på svært direkte evalueringer av innsatsen.

- Det er utrolig at så mange nordmenn frivillig melder seg på til en omgang verbal juling, sier programleder Anne Grosvold.


Underholdningsprogram, produsert av NRK Underholdningsavdelingen (2004)
Programleder: Anne Grosvold
Prosjektleder: Åse Marie Bendiksen
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41/92 01 55 79,

Vises også i Nett-TV.