Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 24. juli 2005 kl 21.50 Politiagentene

Demilitarisert sone

Spanergruppen ved Melbourne-politiet må hamle opp med en bande våpensmuglere. (Foto: Beyond Distr.)
Spanergruppen ved Melbourne-politiet må hamle opp med en bande våpensmuglere. (Foto: Beyond Distr.)
Alt ser svart ut for politiagentene Peter Church og Oscar Stone i kampen mot en profesjonell bande våpensmuglere som kan alle triksene.

For banden er ingen tilfeldig sammenrasket gruppe våpensmuglere, de er alle tidligere offiserer fra Australias luftkommando – og følgelig livsfarlige.

Det smarte trekk
Church og Stone forsøker seg med en knipetangmanøver mot banden. Church skaffer seg cover som våpensmugler, blir opptatt i banden og går løs på den innenfra. Utenfor driver Stone rundt i farvannet som oppkjøper av våpen. Da er det at gruppen gjør et utenkelig trekk og rister av seg ikke bare spanergruppen, men også politiets beredskapsgruppe og flyavdeling.

Stone blir satt under tortur av eks-offiserene, og det begynner også å ligge tynt an med Churchs alibi på innsiden av våpensmugler-banden.

Mer om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church.

Programmet er sendt tidligere.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 5)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57