Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 4. februar 2003 kl 23.20 Jaga

Med ryggen mot veggen

Richard Kimble (Tim Daly) er presset fra flere kanter, ikke bare fra sin forfølger Philip Gerard (Mykelti Williamson).
Richard Kimble (Tim Daly) er presset fra flere kanter, ikke bare fra sin forfølger Philip Gerard (Mykelti Williamson).
Richard Kimbles nye kjærlighet, Jenny, blir holdt som gissel av to bankranere. De vil tvinge Kimble til å medvirke i ranet på den lokale banken.

Det hensynsløse forbryterparet Donny og Lynnette holder Kimble i en skruestikke. Ikke bare holder de Jenny fanget, de har også oppdaget Kimbles identitet og truer med å avsløre ham hvis han ikke hjelper dem.

Samtidig kommer Kimbles utrettelige forfølger, politioverbetjent Gerard, på sporet av rømlingen gjennom et videoopptak på en bensinstasjon. Dermed må Kimble forsøke å riste av seg Gerard samtidig som han må redde Jenny. Og ikke minst, han må ta en endelig beslutning om de to har noen framtid sammen…

Om serien
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie i USA på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. NRK1 sender nå en forrykende amerikansk nyinnspilling på 22 timelange episoder. Her spiller Tim Daly legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Richard Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Han blir dømt for drap, men greier å rømme. Snart er han på flukt over hele det amerikanske kontinentet, mens politiførstebetjent Philip Gerard (Mykelti Williamson) jakter på ham døgnet rundt. Samtidig kjemper Kimble desperat for å finne den virkelige morderen (Stephen Lang), en enarmet mann som kom stormende ut fra huset da Kimble fant sin døende kone.

Amerikansk spenningsserie i 22 deler
Originaltittel: The Fugitive
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51