Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 30. desember 2002 kl 21.05 Sportsåret 2002: Mer enn bare OL

Tilbakeblikk på sportsåret

NRK-Sporten har i år valgt å dele sportsåret inn i to kavalkader. Den ene som i sin helhet var viet OL, ble vist 21. desember på NRK1. I kveld er det klart for en titt på sportsåret 2002 generelt.

- Mandag 30. desember gir NRK-Sporten seerne et tilbakeblikk på sportsåret 2002 slik det ser ut etter 363 dager. Det blir ikke bilder fra OL i Salt Lake, men til gjengjeld et fargerikt sveip gjennom en rekke idretter, flere mesterskap og prestasjoner og personer som har satt særegne spor gjennom året, forteller Jan Petter Saltvedt.

EM-, og VM-vinner Gunn Rita Dahle, Eirik Verås Larsen, Tim Montgomery, Suzann Pettersen, André Agassi, etappevinner i Tour de France Thor Hushovd, Pål Anders Ullevålseter som imponerte alle i Paris-Dakar, håndball-EM, Lennox Lewis og ikke minst vår nye folkehelt Petter Solberg som kom hjem med sølv fra Rally-VM.

- Men vi kommer ikke utenom fotballen. Året da Brasil vant VM, var også året da Rosenborg tok sitt 11. seriemesterskap på rad og Nils Arne Eggen la ned trenergjerningen. Nils Johan Semb fikk sin etterlengtede opptur, Aalesund rykket opp til eliteserien og Norge opplevde sin første fotballstreik. Og årets flotteste mål ble scoret i kvinnenes cupfinale, sier Saltvedt som har plukket ut det seerne skal få et tilbakeblikk på.

NRK Sport
Egenprodusert kavalkade
Ved: Jan Petter Saltvedt og Karen-Marie Ellefsen
Pressekontakt: Sabine Hammari , 23 04 99 18/90 18 36 10