Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 13. juni 2004 kl 21.10 James Bond: Operasjon Tordensky

Bombetrussel under havet

Sean Connery som James Bond – i sitt rette element…
Sean Connery som James Bond – i sitt rette element…
I denne fjerde James Bond-filmen med Sean Connery i hovedrollen, må agent 007 kjempe mot den onde spion-organisasjonen SPECTRE. Denne gangen har SPECTRE stjålet atomvåpen fra NATO. Bombene er gjemt på havbunnen, og tyvene truer med å sprenge dem hvis de ikke får én million pund i løsepenger.

Mesterhjernen bak denne planen er den internasjonale forretningsmannen Emilio Largo (Adolfo Celi). Han har et basseng fullt av haier, i den hensikt å eliminere fiender samt å kvitte seg med lakeier som ikke holder mål.

James Bond er forlagt til Bahamas, og heldig som han er får han full oppmerksomhet fra tre gifteferdige damer: Largos elskerinne Domino Derval (Claudine Auger), den britiske spionen Paula Caplan (Martine Beswick) og den fiendtlige agenten Fiona Volpe (Luciana Paluzzi).

Om filmen
"Operasjon Tordensky" ble en stor kassasuksess, og en ny versjon ble laget i 1983, "Never Say Never Again", også denne gangen med Sean Connery i hovedrollen.

Britisk spillefilm fra 1965
Originaltittel "Thunderball"
Regi: Terence Young
I rollene: Sean Connery, Claudine Auger, Adolfo Celi, Luciana Paluzzi, Rick van Nutter
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
Sean Connery som James Bond – i sitt rette element…

Mesterhjernen Emilio Largo (Adolfo Celi) og James Bond (Sean Connery)

I den fjerde James Bond-filmen, "Thunderball", var det tydelig at produsentene så på karakteren James Bond med et skjevt blikk