Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 25. desember 2003 kl 18.00 Norske filmminner: Den grønne heisen

Ekteskapsforviklinger og fyllekalas

Norsk farse på NRK2 i kveld.
Norsk farse på NRK2 i kveld.
Preben Bang kommer på besøk til familien Borkmann og inviterer fru Lissen på opera. Ektemannen Fredrik sier han vil være hjemme. Dette er opptakten til farsen "Den grønne heisen" i Odd Geir Sæthers regi.

Familien Borkmann får etter hvert også besøk av venneparet Einar (Øyvind Blunck) og Topsy Lorck Mathiesen (Elsa Lystad). Og mens Preben (Anders Hatlo) tar med seg Lissen (Marie Louise Tank) og Einar i operaen, blir Topsy og Fredrik (Rolf Wesenlund) alene igjen i leiligheten. De to "etterlatte" finner snart trøst i hverandres selskap.

Kjærlighet og sjalusi
Ingen av dem har for vane å drikke sprit. Men nå bestemmer de seg for å gjøre sine respektive ektefeller sjalu og tar for seg av innholdet i barskapet. Begge blir fulle og sovner. Preben og Lissen kommer tilbake og finner de to sovende.

Det heter seg at "den som sover synder ikke", men Lissen er slett ikke sikker på om alt er så uskyldig som det ser ut til. Nå vil Lissen skilles fra Fredrik! Og når vennene blander seg inn, fører det bare til større forviklinger.

Først teater – så film
"Den grønne heisen", som gikk på Komedieteatret i Oslo året før filmen hadde premiere, er opprinnelig en gammel teatertraver fra forbudstidens USA. Handlingen utspiller seg innen en slags øvre middelklasse der folk stadig forsvinner inn og ut av dører og skap, drikker seg fulle og tar feil av hverandre.


Norsk komedie fra 1981
Regi: Odd Geir Sæther
I rollene: Rolv Wesenlund, Marie Louise Tank, Øivind Blunck, Elsa Lystad, Anders Hatlo og Brit Elisabeth Haagensli.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53