Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 30. desember 2002 kl 23.20 O, jul med din glede

Turbulent høytid

Kati (Martina Gedeck) vil gifte seg og få barn. Jonas (Gregor Bloéb) er slett ikke med på notene i filmen
Kati (Martina Gedeck) vil gifte seg og få barn. Jonas (Gregor Bloéb) er slett ikke med på notene i filmen "O, jul med din glede". (Foto: Milenko Badzic, ORF)
Når klokkene klinger og lufta er stinn av julebakst, begynner en prøvelsens tid for mange single. Enten det er pliktløpet i familiens skjød eller ensomheten de frykter, ønsker de å stikke av fra hele greia.

Kati (Martina Gedeck) og hennes venn Jonas (Gregor Bloéb) har bestemt seg for å gjøre akkurat det. De har avtalt å tilbringe juleferien på Mauritius. Men Kati, som er en karrierekvinne i midten av 30-årene, får plutselig en følelse av at hun har sett og gjort alt. Nå vil hun gifte seg og få barn.

Problemet er at Jonas slett ikke er med på notene. Et uforpliktende forhold er alt han vil innlate seg på. Det gjør Kati såret og sint, og det ender med at hun impulsivt reiser alene til sin søster Luise for å feire julen sammen med hele familien.

Kaos og konflikt
Der er det imidlertid ikke fred og harmoni som venter henne, men totalt kaos. Søsterens svigermor er på besøk og overtar straks kommandoen i kjøkkenet. Når moren til Kati og Luise melder sin ankomst, er det duket for krig mellom de to sterke og svært ulike kvinnene.

Mens konfliktene står i kø, forsøker Luise forgjeves å skape feststemning og hygge. Kati spør seg selv om et idyllisk familieliv ikke er en uoppnåelig drøm, tross alt…

Tysk-østerriksk tv-komedie fra 2000
Originaltittel: Single Bells
Produksjon: Österreichischer Rundfunk og Bayerischer Rundfunk
I rollene bl.a. Martina Gedeck, Gregor Bloéb, Mona Seefried, Erwin Steinhauer, Inge Konradi og Johanna von Koczian
Regi: Xaver Schwarzenberger
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51