Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 1. april 1999 kl 23.40 Kodenavn Bugs

Kodenavn Bugs (t)

NRK1 skjærtorsdag 1. april kl 23.40
Kodenavn Bugs

14-årig hacker på ferde

I kveldens episode av \"Kodenavn Bugs\" skal Ros og de andre i Byrå 2 vokte en meget verdifull, antikk gullmaske. Oppdraget viser seg å bli vanskeligere enn de hadde forestilt seg.
Dette skjer samtidig med at byråets overvåkingsstasjon blir satt ut av drift på grunn av et datasammenbrudd. Det viser seg at en hacker har klart å komme seg inn på byråets datasystem.
Sjokket er stort når det blir avslørt at hackeren er en 14 år gammel, foreldreløs jente. Men Ros er ganske imponert over den unge damens talenter og har ideer for hvordan de kan bli utnyttet på en mer konstruktiv måte.

Om serien
\"Kodenavn Bugs\" er en britisk spenningsserie som har hatt stor suksess på BBC. Serien har hatt like store seertall som \"Østkantfolk\" og lottotrekningen i Storbritannia.
Her følger vi tre detektiver som hamler opp med alt fra terrorisme til internasjonal kriminalitet ved hjelp av avansert teknologi og utradisjonelle metoder. Hovedpersonene har hver sine spesialiteter: Ed er helikopterpilot, klatrer og kampsportutøver, Ros er dataekspert og Beckett detonerer bomber og trenger gjennom forsvarssystemer.
Den mest kjente av hovedrolleinnehaverne er Craig McLachlan som spiller Ed. Han har spilt i \"Naboer\" og også hatt flere platesuksesser, blant annet hiten \"Mona\". Jaye Griffiths, som spiller Ros, er kjent fra NRK-seriene \"Mellom frontene\", \"Bydels-Buddha\", \"Maigret\" og \"Hjertets makt\". Jesse Birdsall fikk sitt gjennombrudd som skuespiller i rollen som Beckett.

NRK1 torsdag kl 23.40

Britisk spenningsserie
Produksjon: Carnival Films for BBC
Originaltittel: Bugs (serie 4)
I hovedrollene: Craig McLachlan, Jesse Birdsall, Jaye Griffiths
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51