Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 3. august 2006 kl 22.00 Festivalsommer: Jørn Hilme-stemnet

Norsk folkemusikk og kappleik

Jørn Hilme-stemnet: Fjellkonsert med Margit Sandemo er et av høydepunktene under årets festival. (Foto: Schibstedforlagene/Jørn Hilme-stemnet)
Jørn Hilme-stemnet: Fjellkonsert med Margit Sandemo er et av høydepunktene under årets festival. (Foto: Schibstedforlagene/Jørn Hilme-stemnet)
Jørn Hilme-stemnet på Fagernes i Valdres er Norges eldste festival for norsk folkemusikk, og samtidig den minste festivalen NRK rapporterer fra denne sommeren.

Årets stemne byr tradisjonen tro på en blanding av tradisjonell og nyskapende folkemusikk. Et av høydepunktene er en fjellkonsert med forfattaren Margit Sandemo, musikerne Marit Mattisgard, Anders E. Røine og Henning Andersen, og hallingdanseren Hallgrim Hansegård.

Kappleiken og dansen står som vanlig i sentrum for arrangementet.

Om Festivalsommer
Hver torsdag seks uker framover kan du bli med NRK på like mange norske festivaler.

Lydverket-redaksjonen og NRKs kulturavdeling deler festivalsendingene seg imellom, og Lydverket er først ut med rapporten fra Quart. De står også for den siste sendingen som er fra Øyafestivalen i august. Mona B. Riise er programleder både fra Quart og Øya.

De fire torsdagene i mellom tar NRKs kulturavdeling oss med til Førde internasjonale folkemusikkfestival, Moldejazz, Jørn Hilme-stemnet i Valdres og Notodden Bluesfestival.

Egenprodusert serie fra i seks deler fra NRK Ung og NRK Kultur (2006)
Prosjektleder Lydverket, NRK Ung: Marius Hoel
Prosjektleder NRK Kultur: Arvid Esperø
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no