Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. januar 2006 kl 19.55 Hurtigruten 365

Dramatisk for Trond

Harstadværingen Trond Jæger blir alvorlig syk. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
Harstadværingen Trond Jæger blir alvorlig syk. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
Reparatør og altmuligmann Trond er kjent som en blid og omgjengelig kar, men i kveld ryker han kraftig i tottene på Bente og ender opp med å få et alvorlig illebefinnende. "Midnatsol" er på vei til Fosen verksted for reparasjoner, og det er en tøff tidsramme kapteinen må overholde.

Kaptein Hårvik vet at det er ytterst nødvendig at MS "Midnatsol" blir ferdig overhalt på verkstedet i tide. Det står om store penger foran høysesongen.

Blant mannskapet går diskusjonen høyt om hvordan pengene i velferdskassen skal brukes. Bente har i lengre tid stått på for at det skal gås til innkjøp av et karaokeanlegg, men spesielt Trond er sterkt i mot dette. Han syns det er en forferdelig sløsing, mens Bente mener det er på tide at pengene brukes til noe moro og positivt.

Uten at noen vet det, henter Bente penger i velferdskassen og kjøper anlegget. Trond blir meget irritert. Han plages med magen og blir nå plutselig sengeliggende med voldsomme magesmerter.

At skipet er på verksted, betyr at mannskapet får fri til å more seg litt. Karaokeanlegget blir derfor en stor hit. Spesielt hos selveste kaptein Hårvik!

Om serien
"Hurtigruten 365" er en dokumentarserie på 20 episoder om livet om bord i hurtigruteflåtens nyeste skip: MS "Midnatsol". Skipet har et mannskap på nærmere 200 personer fordelt på to skift. Vi blir best kjent med 12 av dem. Vi følger besetningen til de to kapteinene, Herodd Widding og Arild Hårvik, i deres daglige gjøremål på brua, i maskinrommet, restauranten, baren og lugarene.

NRK har fått full redaksjonell og journalistisk frihet under opptakene. Det betyr at kapteinene kun har kunnet si stopp under livstruende situasjoner.

Opptakene startet i august 2004 og ble avsluttet i august 2005.

Egenprodusert dokumentarserie
NRK Fakta/Kultur
Prosjektleder/redaktør: Siw Winther
Kommentar: Jan Dalchow
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364LENKER
  • For å se episodene på nett og få mer stoff om serien: