Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 3. februar 1999 kl 19.35 Kongen

Kongen (t)

NRK2 onsdag 3. februar kl 19.35
Kongen

Purrekongen
William Ivorys \"King Leek\" bør ikke forveksles med Shakespeares skuespill \"King Lear\", tross en viss navnelikhet. I begge tilfeller handler det om gale menn og gjensidig ødeleggende kamp, men der stopper også likheten.
\"King Leek\" - purrekongen - er en tragikomisk historie om to menn i nordøst-England som er blitt bitre fiender i konkurransen om å dyrke fram de største purrene. Men ikke alt dreier seg om purre. Her er en salig blanding av de saftigste elementene fra Romeo og Julie, en pikant klype Dr. Ruth og en terrorists guide til \"Hageeierens spørretime\".
Besatt av purredyrking
Maureen Cromer (Su Elliott) vansmekter av seksuell frustrasjon, mens hennes mann Malcolm (Tim Healy) er lidenskapelig opptatt av purredyrkingen. Så sikker er Malcolm på å gå seirende ut av konkurransen \"årets purredyrker\" at han satser huset i et veddemål. Men hans argeste konkurrent og tidligere bestevenn, Jackie Magnion (Leslie Schofield), har pengesterke sponsorer i ryggen.

Også på en annen arena går det hett for seg. En voldsom, utemmet lidenskap oppstår mellom Cromers sønn David (Chris Connel) og Magnions datter, den dampende sexy Marilyn (Rebekah Joy Gilgan). Deres uhemmede kjærlighet bærer frukter. Det fører i sin tur til et voldsomt oppgjør mellom far og sønn.
NRK2 onsdag kl 19.35

Bilde
Tim Healy spiller den lidenskapelige purredyrkeren Malcolm Cromer.

Britisk komedie
Originaltittel: King Leek
Manus: William Ivory
Regi: Sam Miller
Med bl.a. Tim Healy, Su Elliott, Leslie Schofield, Chris Connel, Rebekah Joy Gilgan
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41