Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 16. juni 2003 kl 19.30 Vi på Langedrag

Fisk på kroken og røyskatt i fella?


Det er vår i fjellbygda Tunhovd. På tunet på Langedrag ønsker Edvin de kjære grågjessene sine velkommen tilbake etter et vinteropphold lenger sør et sted. Fra husmønet synger stæren.

Innsjøen Tunhovd rett ved Langedrag er kjent for sitt isfiske etter røye og for den storvokste ørretstammen. Denne gang skal en prøve fiskelykken på isen i vårsola. For menneskene på Langedrag er ingenting mer naturlig enn å bruke hest og slede ned til vannet.

Røyskatten har satt en klar stopper for at kaninunger eller dueunger skal vokse opp. Den lille ungerøveren i hermelin
har ennå ikke gått i fellene.

Mor og datter, Tuva og Marie, lunner tømmer for de trenger plass til ny stall. Og selvsagt, her er fjordingen i
bruk!

Om serien
I sommer byr NRK1 på et gjensyn med den populære familieserien som tar oss med til Langedrag naturpark og leirskole øverst i Numedal. I hele 26 episoder følger vi mennesker og dyr gjennom små og store begivenheter på den unike fjellgården.

Tusen meter over havet, med utsikt over fjorder og fjell mellom Hallingdal og Numedal, ligger Langedrag naturpark. Dette fristedet for barn og dyr ble etablert av ekteparet Eva og Edvin Thorson i 1980. Stedet er en populær arbeidsplass for mennesker med en glødende interesse for dyr. Foruten en mengde husdyr, finnes her også ville dyr som ulv og gaupe.

I serien møter vi gründerne Eva og Edvin Thorson, deres datter Tuva som er dyreansvarlig på Langedrag, og hennes unge døtre Marie og Torun. Også ansatte og praktikanter gir oss det rette inntrykket av hvordan tiilværelsen arter seg i naturparken.

Vi er med på følling og lamming, opplever små gaupeunger som ser dagens lys, men også at dyr blir syke, skadet eller dør.

Dokumentarserie i 26 episoder
Regi og foto: Arne Nævra
Foto og redigering: Stein Hage
Musikk: Sigmund Groven
NRK-koordinator: Chris Foss
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53